Ajutaţi-o pe Andreea să se poată deplasa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţa de doar patru anişori trebuie să ajungă cât mai repede în China, pentru un tratament cu celule stem. Andreea suferă de amiotrofie spinală, o formă de atrofiere a musculaturii. Micuţa nu poate să meargă şi nici să se joace în parc cu ceilalţi copii.

La numai un an şi patru luni, Andreea a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală de gradul II, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia" din capitală. La aflarea veştii familia a înlemnit. 

Încă de la opt luni, familia a observat că ceva este în neregulă deoarece micuţa nu mai stătea în şezut şi nu mai avea putere în picioare. Îngrijorarea i-a determinat pe oameni să consulte diverşi medici specialişti din Braşov, Cluj sau Bucureşti.

Părăsită de tată

Alături de Andreea este mama ei, devenită asistentul ei personal, dar şi bunica şi străbunica fetiţei. Din păcate, micuţa nu se poate bucura şi de atenţia tatălui ei, care a decis să plece imediat după primirea veştii.

image

Cel mai mult îmi place să mă joc cu păpuşile îmbrăcate în rochie de mireasă. Când o să fiu mare aş vrea să mă fac balerină sau doctoriţă ca să-i fac pe copii bine şi să nu mai plângă", spune micuţa Andreea.

Ana Maria Găman, mama micuţei este alături de ea tot timpul şi face tot ceea ce-i stă în putere ca Andreea să devină un copil normal.

image

„E dureros să o văd că nu se poate bucura de toate la fel ca ceilalţi copii. Dacă ar începe să meargă cred că într-o săptămână vom recupera tot timpul pierdut", a spus Ana Maria Găman, mama micuţei.

Vioaie şi isteaţă, fetiţa este în grupa mijlocie la Grădiniţa nr. 1 în limba germană, unde interacţionează cu alţi copii de vârsta ei. Din cauza bolii fata nu are forţă în mâini şi în picioare, iar pentru a ajunge în fiecare zi la gimnastica recuperatorie, mama acesteia o deplasează şi acum  cu căruciorul. 

image

Până acum, micuţa a fost de două ori în China, unde a fost supusă unor tratamente cu celule stem, care i-au întărit musculatura şi au ajutat-o să se dezvolte.

Primele două deplasări le-am făcut cu ajutorul oamenilor cu suflet care ne-au împrumutat şi cu banii de pe casa părinţilor mei. Am vândut  tot şi acum stăm în chirie. Facem totul pentru ea. Mergem până la capătul pământului. Orice şansă care se iveşte este binevenită", spune Gabriela Găman, bunica Andreei.

image

Tratament de peste 30.000 de euro

Pentru a putea beneficia de tratamentul cu celule stem, Andreea are nevoie de peste 30.000 de euro, bani pe care familia nu îi are. Toţi cei care au posibilitatea să o ajute cu o sumă cât de mică, pot face donaţii în următorul cont deschis la Banca Comercială Română: RO55RNCB0059024124740001.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite