Braşov: Ajutaţi-l pe Marius, pentru ca inima să-i bată în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marasin Marius, alături de colegele lui, la banchetul de absolvire a liceului. Foto: Casa Prichindel
Marasin Marius, alături de colegele lui, la banchetul de absolvire a liceului. Foto: Casa Prichindel

Marius Marasin a fost abandonat de la vârsta de 8 ani şi suferă de o malformaţie cardiacă congenitală. Tânărul trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale care costă de 13.000 euro. Băiatul are numai 19 ani şi pentru a putea supravieţui trebuie operat, de urgenţă, în Elveţia.

Marius are nevoie de sprijinul nostru pentru a putea continua să lupte pentru supravieţuire. Soarta lui s-a schimbat atunci când avea numai 8 ani, odată ce a rămas orfan de mamă, iar tatăl său l-a abandonat în Spitalul de Copii Braşov. 

De atunci, băiatul a ajuns în grija celor de la Casa de tip familial „Prichindel" din Ghimbav, care aparţine Fundaţiei pentru Copii Abandonaţi. Asistenţii şi îngrijitorii de aici i-au oferit toată dragostea şi spun despre Marius că este un băiat harnic, sensibil, receptiv la nevoile celorlalţi, responsabil şi glumeţ.

Suferă de o boală cruntă

Băiatul suferă de o malformaţie cardiacă congenitală, fapt pentru care, la vârsta de 11 ani, a suferit deja două operaţii pe cord deschis de înlocuire valvulară cu proteză mecanică. Acestei malformaţii i s-au adăugat, treptat, şi alte boli asociate, lucru care îi impun lui Marius un regim de viaţă specială. Tânărul urmează un regim alimentar strict, tratament medicamentos, evită să facă efort fizic şi trebuie să meargă la controale medicale periodice.

Necesită o operaţie urgentă

Odată cu trecerea anilor, băiatul s-a dezvoltat, iar acum are mare nevoie de o nouă operaţie menită să adapteze proteza valvulară la stadiul său de dezvoltare biologică. Medicii din ţara noastră au avertizat că o nouă operaţie pe cord deschis ar fi prea riscantă, fapt pentru care, cei care veghează acum la siguranţa lui Marius, s-au adresat unei clinici de specialitate din Elveţia.

Medicul elveţian de la Uniklinik, din Zurich, care poate face operaţia într-un mod noninvaziv, este dispus să renunţe la onorariu. Totuşi, fundaţia trebuie să strângă bani pentru a acoperi alte costuri, cum ar fis tratamentul şi spitalizarea, care se rifică la13.000 de euro. „Intervenţia chirurgicală este vitală pentru Marius. Odată ce s-a dezvoltat, şi problemele lui de sănătate s-au înmulţit, necesitând acum, urgent, o altă proteză metalică. Facem apel la toţi cei care au posibilitatea să ne ajute şi sperăm ca Marius să-şi continue viaţa", a declarat Ovidiu Cristureanu, administratorul Fundaţiei pentru Copii Abandonaţi.   

Donaţii pentru viaţă

Marius Marasin are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi. Braşovenii cu suflet pot face donaţii în contul Fundaţiei pentru Copii Abandonaţi: RO 062 BRDE 080 SV 058 5846 0800, în lei;  RO40 BRDE 080 SV 045 300 0800, în franci elveţieni şi RO84 BRDE 080 SV 043 1281 0800, în euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite