Braşov: Aglomeraţie pe DN1: trafic record de 5.200 autoturisme în trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi turişti se îndreaptă spre munte! Acest lucru este dovedit de faptul că, în ultimele trei ore, aproximativ 5.200 de autoturisme s-au îndreptat spre staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov.

Ca în fiecare an, apropierea Revelionului aduce un plus de aglomeraţie în traficul rutier spre munte. Cu cele câteva ore rămase până pe 31 decembrie, turiştilor care vor să petreacă un Revelion de neuitat la munte, nu le rămâne decât să se încumete la drum.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, încă de la orele prânzului, pe DN1 se circulă în coloană pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pe sensul de mers Bucureşti - Braşov, dispeceratul de monitorizare a traficului rutier de la Bărcăneşti a înregistrat, în intervalul orar 13:00 - 16:00, un flux de 5.200 de autovehicule.

Cifra de 5.300 de autoturisme în ultimele trei ore este una record având în vedere că, într-o zi normală, zona este tranzitată de aproximativ 6.000 de maşini.

Veşti bune de la poliţişti

Potrivit aceleiaşi surse, după lăsarea serii, circulaţia a mai scăzut în intensitate, însă se preconizează că de mâine vor reapărea probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului rutier. În zona staţiunilor, parcările amenajate au fost deja ocupate, iar automobiliştii vor fi nevoiţi să caute locuri de parcare pe străzile laterale, fapt ce va îngreuna şi mai mult circulaţia (orice viraj la stânga necesită acordarea priorităţii autovehiculelor care vin din sensul opus şi presupune, implicit, formarea de coloane de maşini în spatele celei care semnalizează pentru a vira pe o stradă laterală).

Centrul Infotrafic recomandă participanţilor la trafic să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care acţionează în principalele intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regulă, apar probleme în ceeea ce priveşte fluenţa circulaţiei.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1 Ploieşti - Braşov, poate fi folosită şi ruta DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele. Pentru a se ajunge în zona Bran - Moeciu se poate urma traseul A1 Bucureşti - Piteşti, DN73 Piteşti - Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite