Aflaţi ce beneficii vă aduce angajarea şomerilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele care angajează şomeri şi proaspăt absolvenţi de liceu sau facultate, pot beneficia de scutirea plăţii contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor de şomaj, aferentă persoanei încadrate, pe o perioadă de un an.

Mai mult, dacă absolvenţii sunt perosane cu handicap, perioada de scutire a taxelor de şomaj se prelungeşte la 18 luni. Condiţia este ca angajatorii să menţină raporturile de muncă cu angajaţii pe o perioadă de cel puţin trei ani de la încheierea contractului de muncă.

În plus, Angajaţii pot urma cursuri gratuite de pregătire profesională, oraganizate de cătrev firme cu sprijinul finanaciar de la bugetul asigurărilor de şomaj.

Şi în ceea ce priveşte angajarea şomerilor cu vârste de peste 45 de ani sau a celor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, firmele sunt scutite de plata asigurărilor de şomaj pentru 12 luni.

La Braşov,  în perioada 01 ianuarie - 30 aprilie 2011 au fost încadrate în muncă 112 persoane cu vârsta de peste 45 de ani, două persoane cu dizabilităţi, o persoană care mai are trei ani până la pensie, 20 de absolvenţi de liceu şi 34 de absolvenţi de studii superioare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite