Braşov: Adrian Toma Mărgărit este jandarmul îndrăgostit de chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul cântă de 20 de ani la acest instrument şi anul acesta şi-a înfiinţat o trupă cu care interpretează  muzică folk şi rock.

Jandarmul Adrian Mărgărit descoperit chitara pe când avea numai 14 ani şi a învăţat să cânte de la colegii de şcoală, mai mari ca el. „Exista un cenaclu, «Orizont», şi se organizau o serie de spectacole. Pentru că mi-a plăcut foarte mult să cânt la chitară am intrat într-una din formaţiile de muzică ale şcolii, unde am activat timp de patru ani", spune Adrian Mărgărit.

După terminarea studiilor, braşoveanul s-a angajat la Uzina 6 Martie din Zărneşti, dar nu a abandonat chitara. „Acolo, am cunoscut un coleg care cânta la nunţi şi la baluri şi m-a luat şi pe mine să cânt cu chitara muzică uşoară.  Apoi, în 1997, am plecat din fabrică şi am renunţat şi la activitatea mea de la nunţi şi baluri", spune bărbatul. Totuşi, Adrian a continuat să cânte în excursiile montane, unde mergea alături de prieteni.

A cântat cu Victor Socaciu

În 1999, braşoveanul s-a angajat la Jandarmeria Braşov şi a lăsat-o puţin mai moale cu partea artistică, din cauza lipsei de timp. Asta până acum doi ani şi jumătate, când i s-a propus o colaborare interesantă

M-a sunat o prietenă, care este coordonatoarea unui grup de folk din Zărneşti. M-a rugat să o ajut să facem nişte piese pentru un CD. Am colaborat cu ea şi am reuşit, împreună, că scoatem două CD-uri, unul cu muzică de iarnă şi altul cu muzică folk. Piesele sunt atât din repertoriul naţional, cât şi compoziţii propri. Cea mai mare bucurie a mea a fost că, la lansarea celui de-al doilea CD a fost invitat şi Victor Socaciu şi a cântat câteva piese cu chitara mea. M-am simţit foarte mândru, mai ales că el a interpretat câteva melodii şi alături  de grupul nostru", a spus Adrian Mărgărit.

image

Şi-a făcut formaţie

Împreună cu grupul de folk din Zărneşti, jandarmul a cântat la o serie de serbări câmpeneşti. Anul acesta, braşoveanul, împreună cu mai mulţi amici, şi-a înfiinţat propria lui formaţie de muzică, intitulată „Hoinarii Craiului".

Am ales acest nume datorită Pietrei Craiului. Noi toţi suntem din Zărneşti, care este la poalele muntelui şi suntem îndrăgostiţi de natură. Muzica pe care o cântăm este o combinaţie între folk şi rock. Deocamdată cântăm benevol, până când se va găsi cineva să ne sponsorizeze", mai spune jandarmul.  

image

Până una alta, membrii formaţiei repetă de zor în garajul toboşarului trupei, pentru că nu duc lipsă de invitaţii din partea prietenilor sau a organizatorilor de serbări câmpeneşti. În paralel, Adrian dă lecţii de chitară şi copiiilor, pe care vrea să îi înveţe muzica adevărată.

Eu nu mă pot lăsa de chitară şi ceea ce ştiu vreau să îi învăţ şi pe cei interesaţi. Am acum nouă elevi, pe care îi învăţ să cânte la acest minunat instrument. Îi învăţ şi muzică folk. Prin muzică eu îi învăţ pe copii să protejeze şi să respecte natura“.  

Întrebări şi răspunsuri?

Ce spun colegii tăi despre pasiunea ta?

Ei au o părere bună despre mine şi am fost foarte mândru, anul trecut, când am fost invitat cu grupul de folk să cânt la ziua Jandarmeriei.

Toată familia ta cântă la chitară?

Păi le-am învăţat şi pe soţia şi pe fiica mea. Seara este foarte frumos când ne adunăm toţi trei şi cântăm, în familie. Este o mare bucurie pentru mine.

Ai vreun idol?

Nu pot să spun că am. Idolul meu este numai Dumnezeu. Eu cânt fiindcă nu vreau să îmi ascund talentul într-un dulap. Vreau să îl exploatez la maxim.

Ce-i place:

„Iubesc muntele. Îmi plac excursiile montane, distracţiile la focul de tabără, muzica bună, începând de la Heavy Metal la cea clasică. Îmi place să îmi petrec timpul liber cu familia şi, evident, să cânt la chitară", spune Adrian.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac anturajele în care sunt golani sau beţivi, nu-mi place politica, nu-mi place să mă uit la ştiri, nu-mi plac oamenii făţarnici şi cei care nu îşi respectă cuvântul dat", mai spune jandarmul.

Profil.

Născut.16 aprilie 1972, comuna Negoi, Dolj

Studii.  Şcoala Postliceală de AgroTurism Montan

Familie. Căsătorit, o fetiţă

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite