Braşov: Adrian Răzvan Staicu este instructor şi coregraf de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a dat seama că iubeşte dansul acum trei ani. De atunci şi până acum nu ratat niciun curs şi a ajuns să facă chiar şi coregrafie pentru spectacole.

Tânărul s-a îndrăgostit salsa de la primii paşi făcuţi într-un club cu muzică retro şi latino. A fost pentru el dragoste la prima mişcare. „Când am intrat acolo şi i-am văzut pe cei care dansau, m-am îndrăgostit de acest dans. Mi-am propus atunci să învăţ şi eu să dansez aşa. Am căutat un loc în care să se ţină cursuri de salsa şi m-am intoxicat iremediabil de acest dans. Se întâmpla în toamna anului 2007", povesteşte Ţache, poreclă la care răspunde mai des decât la propriul nume.

Braşoveanul a început atunci cursurile de Salsa Picante, ţinute la Liceul de Informatică, de Iulian şi Eva Dinu. „Nu a fost deloc uşor pentru că eu nu ştiam absolut nimic nici despre dans şi nici despre muzică. Nu avusesem niciodată contact cu această lume, care mi-a devenit acum ca o a doua familie", mai recunoaşte tânărul.

După mai puţin de un an de la începerea cursurilor de salsa, a mers la un congres internaţional ţinut în Sofia, la care au participat aproximativ 2.000 de iubitori ai acestui dans, din toată lumea. „Când am văzut ce pot ei, m-am simţit mic şi neînsemnat şi mi-am propus să muncesc şi să învăţ şi mai mult. Aşa am ajuns să nu mai ratez nici un party săptămânal şi să dansez din ce în ce mai mult", mai adaugă Ţache.

Şi-a deschis o şcoală de salsa

A plecat apoi la un eveniment salsa în Oradea, unde a fost rugat să ţină un seminar în numele şcolii pe care o reprezintă. Datorită succesului avut, profesorii lui i-au propus să facă acelaşi lucru şi în Braşov. A început apoi să ţină cursuri programate, pe tematici speciale şi chiar să îşi înlocuiască proprii profesori, atunci când aceştia nu puteau fi prezenţi. În urmă cu o lună şi-a deschis şi propria şcoală de salsa, la Sibiu, pentru că era singurul oraş care nu avea instructori specializaţi. „Spre deosebire de alte dansuri, cele moderne sau de societate, salsa se bazează foarte mult pe libertatea pe care ţi-o oferă. În general, cei care ne văd măcar o dată dansând, vin şi ei la cursuri pentru că sunt vrăjiţi de bucuria cu care dansăm. La noi nimeni nu are fiţe, nu se uită cu superioritate, indiferent că e avocat, judecător sau student", mai adaugă instructorul de salsa, care se ocupă şi de coregrafia dansurilor.

„Am început să activez în show-uri la un an şi jumătate de la începerea cursurilor şi am început să le şi creez ", mai adugă tânărul. Cu unul dintre dansurile la care a creat şi coregrafia a câştigat chiar locul trei la Primul Campionat Naţional de Rueda, desfăşurat la Cluj. 

Întrebări şi răspunsuri

Care este următorul spectacol?

Suntem o trupă de opt oameni de bază care am fost chemaţi la „Salsa del Mar", în Franţa. Vor fi acolo 3.000 de oameni din toată lumea. Practic o insulă întreagă va fi ocupată numai de noi. Va fi o săptămână de seminarii, cursuri, dansuri, party-uri, dar şi relaxare la ocean. Festivalul începe luni, pe 28 iunie.

Se poate trăi din salsa?

Foarte greu, pentru că ideea este să ne simţim bine împreună, deci nu punem tarife foarte mari. Cursurile pentru începători, de exemplu, care ţin 2-3 luni, costă numai 180 de lei de persoană, sumă care scade odată cu urcarea nivelului.

Ce-i place

„Îmi place mişcarea şi libertatea de exprimare. Îmi place şi să mă dau cu rolele şi să alerg seara, când e răcoare. Îmi place foarte mult motociclismul, dar, din păcate, nu mai pot să îl practic din cauza unui accident la mână, pe care l-am avut la patinoar".  

Ce nu-i place

„Nu suport monotonia şi oamenii care încearcă să pară altceva decât cee ce sunt. Nu-mi plac nici păsările EMU, nici cluburile de fiţe, superficialitatea şi sedentarismul unora din jurul nostru".

PROFIL

NĂSCUT: 6 mai 1986, Braşov

STUDII: Master Ştiinţe şi Ingineria Materialelor, Univ. Transilvania

FAMILIE: necăsătorit

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite