Carnagiu pe DN13 - „Drumul Morţii“ / Trei morţi şi 11 răniţi, într-un accident dintre un microbuz şi un autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impactul s-a produs în jurul orei 15.15, pe DN13, la intrarea în localitatea Măieruş dinspre Braşov. În accident au fost implicate un microbuz şi un autoturism.

În urma impactului 10 persoane au fost rănite, iar patru au rămas încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. Echipajele SMURD şi de descarcerare ale ISU Braşov se îndreaptă spre locul accidentului pentru a le acorda răniţilor primul ajutor.

Ora 15.31 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anuntat că, în urma accidentului, trei persoane au murit, iar traficul în localitatea Măieruş a fost blocat.

La locul accidentului a sosit şi un elicopter SMURD, la bordul căruia s-a aflat şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.  Elicopterul este pregătit să transporte la Bucureşti un rănit aflat în stare critică, care este în prezent resuscitat la faţa locului.

Ora 16.40 Medicii au luat decizia să îl transporte pe rănit la Spitalul Clinic din Târgu-Mureş şi nu în Bucureşti. Elicopterul s-a ridicat de la sol şi a plecat spre Târgu-Mureş.

Atât rănitul cât şi cele trei persoane decedate se aflau în autoturismul, marca Renault Clio, care s-a ibzit frontal de microbuz.

Vom reveni cu amănunte.

Ora 18.00 

Accident cumplit, pe DN 13, supranumit „Drumul morţii", la intrarea în localitatea braşoveană Măieruş. Trei persoane au murit şi 11 au fost rănite, după ce un microbuz şi un autoturism Renault Clio s-au ciocnit.

Autoturismul, în care se aflau cinci tineri, se îndrepta spre Sighişoara şi se pare că a intrat pe contrasens, unde s-a izbit violent de un microbuz în care se aflau nouă persoane.

image

„Impactul a fost foarte puternic. Din maşina mică, un tânăr a fost aruncat din maşină, restul au fost prinşi înăuntru. Când am ajuns aici nu ştiam care e mort, care mai respiră. Numai medicii s-au putut atinge de ei", a spus Dănuţ Tudose, un martor al accidentului.

image

În urma impactului puternic, doi bărbaţi şi o femeie din autoturismul Renault Clio au murit pe loc. O altă tânără a fost transportată, cu leziuni grave, la Spitalul din Braşov. Cel de-al cincilea pasager a fost cu greu scos dintre fiarele maşinii. Tânărul a intrat în stop cardio-respirator şi a fost resuscitat de un echipaj condus de medicul Raed Arafat. Bărbatul a fost preluat în cele din urmă de un elicopter SMURD şi a fost dus la Spitalul din Târgu-Mureş.

image

„Pacientul avea multiple traumatisme. L-am resuscitat la faţa locului, l-am stabilizat şi a fost preluat de un elicopter, care l-a transportat la Târgu-Mureş. Prognosticul este însă rezervat" ne-a declarat dr. Cristina Vecerdi, coordonatorul SMURD Braşov. Cele nouă persoane care se aflau în microbuz au scăpat cu răni uşoare. Opt pasagerii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Braşov. Din primele cercetări se pare că şoferul autoturismului Renault Clio este vinovat de accident. Nu este exclus ca tânărul să fi adormit la volan.

Citiţi şi: Microbuz de pasageri, răsturnat pe DN1B

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite