Braşov: Abonaţii CET vor sta în frig, până când îşi achită datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Florin Cuţitei susţine că asociaţiile datornice nu vor să coopereze pentru a-şi reeşalona datoriile. Foto: Stelian Grăjdan
Directorul Florin Cuţitei susţine că asociaţiile datornice nu vor să coopereze pentru a-şi reeşalona datoriile. Foto: Stelian Grăjdan

19.000 de familii riscă să nu aibă toată iarna căldură, în cazul în care datornicii nu îşi vor achita restanţele. Chiar dacă media temperaturilor exterioare a coborât sub zece grade, timp de trei zile consecutiv, CET nu va da drumul la sistemul centralizat de încălzire.

Toţi pentru unul şi unul pentru toţi". Aceasta este deviza după care se ghidează conducerea CET Braşov, când vine vorba de furnizarea agentului termic pentru populaţie.

Chiar dacă din cele 900 de asociaţii rămase branşate la sistemul centralizat de încălzire, respectiv 19.000 de familii, doar 250 sunt datoare, conducerea frunizorului a declarat pentru „Adevărul de Seară" că frigul de afară nu o înduplecă şi nu va da drumul la sistem decât în momentul în care braşovenii îşi vor achita toate restanţele la CET, în cuantum de peste 14 milioane de lei.

Nu s-au mai făcut încasări. Am chemat asociaţiile datornice la discuţii, să facem o reeşalonare a datoriilor, dar nu au venit", a explicat directorul CET, Florin Cuţitei.

Protecţia Consumatorului stă deoparte

Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) spun că nu pot lua măsuri împotriva CET, chiar dacă legea spune că atâta timp cât temperaturile exterioare coboară sub zece grade Celsius.

Asociaţiile de proprietari au personalitate juridică, iar Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului nu are competenţe să intervină pentru a clarifica situaţia. Numai instanţa poate face acest lucru. Dacă vom primi reclamaţii de la proprietarii care au contract individual cu CET-ul şi constatăm că societatea nu furnizează căldură, deşi nu există datorii, putem aplica amenzi cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei", a declarat Ionel Spătaru, şeful CJPC Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite