Aberant! 30.000 de braşoveni au ajuns bătaia de joc a CAS Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu visteria goală, Casa de Asigurări Braşov a apelat la o modalitate abuzivă de a-i pune pe braşoveni la plată. Vrei - nu vrei, eşti dator sau nu, trebuie să mergi la CAS Braşov să-ţi dovedeşti nevinovăţia.

Zeci de mii de oameni şi-au găsit numele şi adresa exactă (?) pe o „listă a ruşinii", publicată pe site-ul CAS. 30.000 de braşoveni au aflat peste noapte că sunt datori la fondul de sănătate, deşi ştiau că şi-au plătit toate dările către stat.CAS Braşov este singura unitate din ţară care a băgat la grămadă braşovenii, de pe o listă venită de la ANAF, care cuprinde persoanele care au venituri din alte surse decât cele înscrise pe cartea de muncă, fără să verifice dacă respectivii braşoveni au plătit sau nu respectivele sume, calculând efectiv doar care este cota care i s-ar cuveni din contractele respective...

Citeşte şi:

Braşovenii înjură printre dinţi la cozile CAS Braşov

„Lista ruşinii“ a fost retrasă de pe site-ul CAS Braşov

Debandadă la CAS: „lista ruşinii“, republicată, în varianta cenzurată

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice acuză Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de genocid

Cu o nonşalanţă incredibilă, fucnţionarii de la CAS Braşov ne-au spus că aceia care vor să conteste impunerile trebuie să dovedească, pe timpul şi pe banii lor, faptul că datele furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate sunt incorecte.

„Este o aberaţie fără margini. Nu ştiu de unde m-au scos că datorez suma de 2.839,08 lei. Sunt pensionar de mai bine de zece ani, nu am datorii la stat. Nu mi se pare normal să nu fiu înştiinţat personal de acest lucru, ci să se pună o listă pe internet, unde mi se dau toate datele personale. O să-i dau în judecată", a spus revoltat Ion Dincă, de 66 de ani. 

VEZI AICI DACA ESTI SCOS DATOR DE CAS BRAŞOV

Calculele reprezentanţilor CAS Braşov arată că aceştia au de luat aproape 49.000.000 de lei de la braşovenii care nu şi-ar fi plătit asigurările medicale în ultimii cinci ani. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate au anunţat că cei care nu vor plăti sau nu vor contesta amenda vor fi executaţi silit. „La expirarea celor 45 de zile de la publicarea anunţului colectiv se va iniţia procedura de executare silită pentru contribuabilii care înregistrează obligaţii restante şi care nu au achitat aceste obligaţii", se arată în comunicatul de presă transmis de CAS Braşov. Practic, cei 30.000 de braşoveni, dacă ar incepe pelerinajul la CAS Braşov, de luni până vineri, între orele 8.00 - 16.00, în perioada celor 45 de zile, ar avea la dispoziţie 30 de secunde să-şi dovedească nevinovăţia la ghişeul pus la dispoziţie de instituţie.

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Braşovenii sunt şocaţi de măsurile anunţate de Casa de Asigurări Braşov.

„Doamne fereşte, nu-mi vine să cred ochilor. Eu am lucrat tot timpul cu carte de muncă, iar dările au fost plătite în baza contractului individual de muncă. Asta nu e decât o formulă de a scoate bani de la oameni. Şi tot contribuabilul trebuie să demonstreze că e bun platnic, ca să nu i se facă impunere pe salariu. Este inadmisibisl. Este un act de nesimţire, care numai în România poate avea loc", a spus Laura Bucur, una dintre braşovencele aflate pe „lista ruşinii".

Bătaia de joc este cu atât mai mare cu cât cei de la CAS nu s-au deranjat şi au „trântit“ pe site lista de mai sus pe site-ul instituţiei. NIci măcar nu s-au obosit să verifice la celelalte instituţii ale statului - Treazorerie, Inspectoratul Teritorial de Muncă etc. dacă braşovenii băgaţi peaşa-zisa  „listă a ruşinii“ sunt sau nu datornici...

Cei de la Finaţele Publice se crucesc

În schimb, directorul general al Direcţiei Generale a Finanaţelor Publice (DGFP) Braşov, Lucian Voinescu, a spus că lista cu datornici dată publicităţii de CJAS nu a ajuns până în prezent la Fisc pentru a fi verificată, ci a fost trimisă direct de la ANAF către CNAS, care la rândul ei a transmis-o CJAS Braşov. În plus, este posibil ca lista să conţină erori şi ar fi trebuit să fie verificată.

"La cazurile semnalate, este posibil să se fi strecurat erori, ca şi la alte cazuri de altfel. Această listă trebuie verificată. Nu a venit prin noi, nouă ni s-a solicitat doar să o publicăm. Nu ştim nimic despre ea. Pe de altă parte, mi se pare ciudat că a fost publicată pe un site o listă cu date personale ale unor cetăţeni", a spus Voinescu.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite