Braşov: A început vaccinarea împotriva gripei sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Braşov au ajuns 17.125 de doze de vaccin antigripal. În campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere au prioritate persoanele de peste 65 de ani.

Medicii de familie au primit deja dozele pentru a începe imunizarea populaţiei. „Din această săptămână, au sosit 17.125 de doze de vaccin antigripal obişnuit. Deja acestea au început să fie distribuite medicilor de familie, care urmează să imunizeze populaţia. Prioritate în vaccinarea antigripală de sezon vor avea persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice", a declarat dr. Gabriela Proca, şefa Serviciului de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (Braşov. Aceasta a mai precizat că au mai fost solicitate de la minister încă aproximativ 4000 de doze de vaccin.

Începe vaccinarea împotriva AH1N1

 Dacă imunizarea împotriva gripei sezoniere a început deja, vaccinarea împotriva AH1N1 ar trebui să înceapă, potrivit ministerului, din 26-27 noiembrie.

Primii care ar urma să fie vaccinaţi cu injecţia produsă la Institutul Cantacuzino din Bucureşti sunt medicii, urmaţi de grăniceri, pe listă mai sunt elevii şi studenţii. Vaccinul va fi trasportat în cele mai drastice măsuri de securitate, de către jandarmi. Simptomele gripei porcine sunt asemănătoare celei sezoniere.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite