Braşov: 400 de locuinţe, pe locul fostei UM 02384

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înţelegerea privind edificarea locuinţelor a fost parafată de miniştrii Elena Udrea, Gabriel Oprea şi primarul George Scripcaru. Construcţia cartierului va începe peste două luni şi va fi finalizată în maxim doi ani.

Mai citiţi şi:

91 de braşoveni pe lista de aşteptare la locuinţe sociale

Potrivit protocolului încheiat azi la sediul Primăriei Braşov, 120 dintre cele 400 de apartamente ce vor fi construite pe locul fostei unităţi a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) vor reveni cadrelor ministerului, cu titlu de locuinţe de serviciu. Întregul proiect va fi derulat prin intermediul Agenţiei Naţionale a Locuinţei (ANL), care va asigura finanţarea construcţiei. Autorităţile locale se obligă prin protocol să asigure accesul în bune condiţii la şantier, precum şi aducerea pe teren a tuturor utilităţilor.

Regimul de înălţime de pe strada Agricultorilor permite, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, construcţia unor imobile de opt-zece etaje, urmând ca lucrările de demolare a actualelor edificii să înceapă în maxim două luni. Până atunci, însă, printr-o hotărâre de Guvern, se va face transferul dreptului de proprietate a terenului, care are 11.000 de metri pătraţi, de la stat către municipiul Braşov. Ulterior, în viitorul cartier va fi ridicată şi o grădiniţă, pentru copiii tinerilor ce vor ocupa locuinţele repartizate prin ANL ori MApN.

Sute de cereri de locuinţă

La ora actuală, la nivelul Primăriei Braşov sunt înregistrate circa 600 de solicitări pentru o locuinţă socială, edilii sperând ca prin proiectul început astăzi să mai scadă „presiunea" asupra instituţiei.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat că „acest protocol este primul dintr-o serie de 25 de asemenea proiecte, ce vizează punerea la dispoziţia ANL şi autorităţilor locale a unor terenuri pe care au funcţionat unităţi militare, pentru construcţia de locuinţe sociale şi de serviciu. La nivelul Ministerului avem peste 800 de cereri pentru locuinţe sociale şi circa 15.000 pentru locuinţe de serviciu".

În perioada următoare vor fi luate în discuţie alte 24 de demersuri similare, pe cuprinsul întregii ţări. Unitatea militară din Bartolomeu va fi practic complet desfiinţată şi nu era una de interes strategic, astfel că pentru schimbarea proprietarului terenului nu este nevoie de o decizie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite