Braşov: 300.000 de lei pentru „Cerbul de Aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov rămâne constantă în ceea ce priveşte alocarea banilor pentru celebrul festival şi a prevăzut în buget suma de 300.000 de lei pentru organizarea lui.

Edilii au prevăzut în bugetul pentru 2010 sumele necesare pentru organizarea Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur". Primăria Braşov a alocat în acest sens 300.000 de lei. „Chiar dacă este un an de criză suma a rămas constantă ca şi anul trecut", ne-a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. Pe lângă aceşti bani, reprezentanţii municipalităţii vor acorda şi unele facilităţi fiscale organizatorilor, cum ar fi gratuităţi pentru ocuparea domeniului public sau măsurile de ordine şi siguranţă.


Buget redus de organizatori

Deocamdată, reprezentanţii Primăriei nu ştiu cu exactitate care va fi perioada de desfăşurare a Festivaului Cerbul de Aur, dar cel mai probabil concertele se vor ţine în ultima decadă a lunii august sau la începutul lui septembrie.

Anul trecut, bugetul festivalului a fost diminuat de către organizatori cu 35% faţă de 2008, ajungând la 740.000 de lei. Din acest motiv, de la o ediţie la alta pe scena din Piaţa Sfatului au ajuns nume tot mai puţin sonore.

Festivalul, ajuns anul acesta la cea de a 18-a ediţie, a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite