Braşov: 1500 de studenţi riscă să rămână repetenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţierii de la „Transilvania" continuă să protesteze, după ce universitatea a decis că ei nu pot promova într-un an superior dacă nu sunt integralişti.

Studenţii au depus petiţii în numele a 1.500 de restanţieri şi cer Senatului Universităţii să revină asupra deciziei 97/2009, care prevede că studenţii nu au dreptul să promoveze într-un an superior dacă au restanţe.

Studenţii de la Facultatea de Silvicultură şi cei de la Medicina au urmat exemplul celor de la Facultatea de Drept şi demarat proteste. Ei susţin că în situaţia lor sunt 1.500 de studenţi din toată Universitatea şi cer aplicarea hotărârii Senatului doar în cazul studenţilor care acum sunt în primul an de studiu.

Decizia de a nu promova într-un an superior fără a fi integralist a fost adoptată în Senatul Universităţii, pentru ca aceasta să poată intra în competiţia universităţilor de prestigiu din străinătate şi pentru alinierea la normele europene.

Subiect închis pentru rector

Rectorul universităţii nu cedează. „Am primit sesizările şi le-am transmis comisiei de etică pentru a decide dacă nişte studenţi care au şi câte 10 restanţe pot să promoveze anul. Mie mi-ar fi ruşine să ies pe stradă, dacă aş fi în situaţia lor. Pentru mine acest subiect este încheiat. Am început un nou an şcolar cu noi reguli şi nu mai avem ce discuta", a spus Ioan Vişa.

Studenţii ameninţă că dacă nu se va reveni asupra deciziei, vor trimite o scrisoare către instituţia europeană care se ocupă de acreditarea universităţii braşovene.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite