EXCLUSIV/ 120 de familii de albine, furate în plină noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este primul furt înregistrat vreodată în domeniul apicol, în ţara noastră. Păgubitul este un bărbat din judeţul Harghita.

Dacă până acum apicultorii români îşi lăsau liniştiţi stupii în mijlocul câmpului sau în păduri, acum sunt îngroziţi că vor rămâne şi ei fără afacerea în care au investit mii de euro. Asta a păţit un apicultor din Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita. Bărbatul a descoperit dimineaţa că, în locul în care îşi lăsase seara stupii, cu cele 120 de familii de albine, nu mai existau decât nişte urme de maşini. „După urme s-a stabilit că stupii au fost încărcaţi în trei dube. A fost aşadar ceva foarte bine organizat şi au ştiut exact ce fac, este vorba de profesionişti", spune Benedek Atilla, preşedintele apicultorilor din Braşov.

Deşi este singurul caz înregistrat vreodată la noi în ţară, furtul de la Cristuru Secuiesc i-a pus pe jar pe toţi apicultorii din ţară. „Ne-au anunţat cei de la Harghita de acest caz şi i-am anunţat şi noi pe toţi cei pe care îi cunoaştem, din toată ţara. Trebuie să fim cu toţii foarte atenţi la toate familiile noi de albine care apar pe piaţa apicolă, pentru că informaţiile provenite de la noi pot ajuta mult la prinderea hoţilor. Dacă nu vor fi prinşi, astfel de cazuri ar mai putea apărea şi paguba este foarte mare", mai spune Benedek Attila. Pentru a demara o afacere în apicultură, suma minimă investită trebuie să fie de aproximativ 8.000, chiar 10.000 de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite