Braşov: 11.328 pachete de ţigări de contrabandă, confiscate de vameşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea totală a celor 11.328 pachete de ţigări confiscate de echipajele mobile din cadrul D.J.A.O.V. Sălaj (unitate subordonată Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj) şi D.R.A.O.V. Braşov este de 57.271 lei .

În urma controalelor efectuate în decursul mai multor zile, inspectorii vamali au sesizat că şoferul autoturismului marca Ford Escort nu a oprit în vederea efectuării controlului. După o urmărire în trafic s-a descoperit că şoferul autoturismului transporta 7.940 pachete ţigarete de diverse mărci, netimbrate, în valoare de 32.709 lei. Ulterior, alte 390 pachete ţigări de diverse mărci, netimbrate, în valoare de 1.607 lei au fost descoperite tot într-un autoturism de aceeaşi marcă.

Ieri, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Sălaj au reuşit să prindă un alt şofer care transporta într-un autoturim marca Ford Transit 1.130 pachete de ţigarete de diverse mărci, netimbrate, fără documente de provenienţă, în valoare de 4.655 lei.

Ţigări confiscate pe DN11

În urma unei acţiuni de control, inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Braşov au depistat pe DN11 un autoturism condus de un sucevean şi un autocar înmatriculat în Republica Moldova care transportau cantitatea totală de 1.868 pachete ţigarete neintroduse în sistemul de accizare în România şi fără documente de provenienţă, în valoare de 18.300 lei.

Pentru toate acesta, inspectorii vamali au confiscat întreaga cantitate de ţigarete şi au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum total de  48.000 lei, conform legislaţiei în vigoare.

Pentru că au sesizat că traficul illicit de ţigarete s-a intensificat, inspectorii vamali promit că vor intensifica acţiunile de control tocmai pentru a combate acest fenomen.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite