100 de milioane de ţigarete, produse în mod ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările valorează pe piaţa din România 10 milioane de euro. Pachetele nu aveau aplicate timbre fiscale pentru ţările de destinaţie, pe ele apărând inscripţia «only for duty free».

Inspectorii vamali au descoperit că, în ultimii doi ani, la antrepozitul fiscal al companiei Galaxy Tobacco SA s-au produs fără acordul titularului de marcă o sută de milioane de ţigarete Jin Ling, destinare comercializării în UE şi ţări terţe.

În antrepozitul fiscal de la Sfântu Gheorghe al companiei Galaxy Tobbacco, cel mai important producător de ţigarete din ţara noastră, s-au produs şi comercializat ilegal 100 de milioane de ţigarete cu o valoare de piaţă de 10 milioane de euro, acestea fiind expediate în regim suspensiv de la plata accizei în Uniunea Europeană şi ţări terţe, arată un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Un control al Agenţiei Naţionale a Vămilor, demarat la finele lunii trecute, a relevat că Fabrica de Ţigarete de la Sfântu Gheorghe s-au produs ilegal 10.000 de baxuri, fără acordul titularului de marcă.

Inspectorii au mai descoperit că pachetele nu aveau aplicate timbre fiscale pentru ţările de destinaţie, pe pachete apărând inscripţia «only for duty free»", se mai arată în comunicat.

Echipele de control au descoperit 3.000 de baxuri Jin Ling la Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, care erau destinate comercializării pe pieţele europene sau ale ţărilor terţe fără a fi întrunite cerinţele legale. În prezent, se efectuează verificări cu privire la legalitatea producţiei acestui lot de ţigarete, iar ANV a anunţat că va sesiza organele de cercetare şi urmărire penală.

Faliment deja anunţat
La finele lunii februarie, compania Galaxy Tobacco SA, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, a notificat Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, singurul producător al brandului autohton Carpaţi, că urmează să fie închisă din luna aprilie, 80 din cei 84 de angajaţi ai societăţii urmând să fie trimişi în şomaj. Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai vechi fabrici din judeţul Covasna, având peste 110 ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite