„Nu poate Ministerul ataca, atâta cât putem noi vota“ – primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antal Arpad, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe
Antal Arpad, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe

MAI acuză schimbare numelor de străzi, primarul Arpad spune: „E o prostie". Cam aşa de desfăşoară „dialogul" dintre primarul din Sfântu Gheorghe, Covasna, şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Corpul de Control al Ministerului Administrației și Internelor (MAI) a efectuat o analiză referitoare la schimbarea denumirii a 38 de străzi din Sfântu Gheorghe, inclusiv a Bulevardului 1 Decembrie 1918. În urma acesteia, s-a constatat că măsura a fost aplicată cu încălcarea unor prevederi legale.

În expunerea de motive se arată că în raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului, întocmit doar de arhitectul şef, „nu se face referire la faptul dacă au fost asigurate şi prevăzute în buget fondurile necesare pentru derularea activităţii de preschimbare a cărţilor de identitate şi a persoanelor fizice şi juridice afectate".

De asemenea, s-a constatat că proiectele de hotărâri privind schimbarea denumirii străzilor „au fost transmise spre analiză şi avizare Comisiei de atribuire de denumiri a judeţului Covasna înaintea expirării termenului stabilit pentru formularea sugestiilor şi propunerilor de către cetăţeni, precum şi înainte de a fi supuse dezbaterii publice".

O altă constatare se referă la faptul că nu s-au luat în considerare cheltuielile implicate la adoptarea actelor administrative în cauză, ceea ce reprezintă o ignorare a art. 14, alin. (4) din Legea nr. 273/2006.

În raport se mai arată că adoptarea din 2010 a hotărârilor s-a întâmplat cu încălcarea a peste zece hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunțate în cauze similare de Tribunalul Covasna, Curtea de Apel Braşov şi Înalta Curte de Casație şi Justiție a României.

Primarul Antal Arpad: „E o prostie"

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cel care a inițiat procesul de schimbare a denumirilor de străzi, a declarat pentru covasnamedia.ro că cea ce susţine raportul Corpului de Control al MAI reprezintă „o prostie, chiar dacă vine de la MAI".

„Îmi pare rău, dar cu tot respectul pentru MAI, e o prostie. Noi mergem înainte cu acest proiect. Și dacă va fi atacat, nu pot ei ataca atât cât putem noi vota", a mai spus primarul.

Şi prefectul contrazice MAI. Gyorgy Ervin susţine schimbarea denumirilor celor 21 de străzi care purtau nume româneşti, până la aplicarea hotărârii consiliului local.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite