Braşov: „Guvernul vrea să omoare pensionarii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii organizaţiilor şi sindicatelor de pensionari din Braşov consideră că Guvernul României vrea să-i „extermine, prin înfometare şi îngrădirea accesului la asistenţă medicală".

Vârstnicii au prezentat Prefecturii atât nemulţumirile referitoare la proiectul Legii unice a pensiilor, cât şi cele privitoare la activitatea Guvernului . Ei au anunţat că vor reclama la CEDO statul român, pentru că acesta nu-şi respectă propriile legi.

„În loc să încerce să ne îmbunătăţească viaţa, Guvernul vrea să ne omoare. Nu vrea să aplice Legea 250/2007, care stabileşte valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut. Nici nu abrogă legea, nici nu se sinchiseşte să dea vreo explicaţie", a spus preşedintele Sindicatului Pensionarilor, Vasile Zaharescu.    

Bătrânii sunt nemulţumiţi şi de faptul că proiectul legii unice a pensiilor nu ţine cont de grupele de muncă. De asemenea, sindicaliştii acuză şi indiferenţa autorităţilor referitoare la propunerea introducerii unui sistem progresiv de impozitare a pensiilor, precum şi reţinerea contribuţiilor la fondul de sănătate doar din veniturile ce depăşesc nivelul salariului brut pe economie. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite