„Alo! Gara? ... Nu, nu mai avem birou de informaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii birourilor de la Braşov, Sibiu şi Mureş vor fi daţi afară. Cei care vor încerca să afle ora de plecare sau sosire a unui tren trebuie să înveţe să caute pe internet, deoarece la ghişeu nu va mai fi nimeni.

8 martie înseamnă pentru 140 de ceferişti data la care primesc preavizele de disponibilizare. Printre cei care vor rămâne fără un loc de muncă se numără şi toţi angajaţii de la birourile de informare călători din Braşov, Sibiu şi Târgu-Mureş.

O să fie un haos total! Nu au fost în stare să tipărească nici măcar o carte cu mersul trenurilor şi acum îi dau afară şi pe cei care puteau îndruma călătorul.

De acum or să întrebe la lună! Cum să pui o femeie de 80 de ani să caute pe internet informaţii despre tren? Vor să ne distrugă, altă explicaţie eu nu am", spune revoltat Alexandru Lorincz, de la sindicatul Marfă-Călători-Infrastructură.  

Decizia a fost însă luată  la nivel de minister şi, cu toate că nu s-a transmis la Regională  şi o soluţie pentru călătorii care vor dori vreo informaţie, se pare că munca angajaţilor de la informare ar putea fi preluată de casieri.

Va fi un haos total

 „Este o adevărată inepţie. Casierul e obligat acum să lucreze şi pe calculator în timp ce are cel puţin 20 de oameni la rând dintre care unul vrea bilet normal, altul are reducere de pensionar, altul de student, altul e veteran de război şi toate acestea trebuie verificate atent. Acum îl mai pui să şi răspundă la telefon şi să dea informaţii? Cei care cred că acest lucru este posibil sunt cu adevărat bătuţi în cap şi nu au nici o legătură cu realitatea", mai adaugă Lorincz.  

 Disponibilizări masive la Regionala Braşov

700 de angajaţi din sectorul marfă al Regionalei Braşov vor primi luni preavizele. Alţi 140 de angajaţi ce fac parte din sectorul călători vor primi preavizele în 8 martie şi în curând se va fixa şi data emiterii preavizelor pentru alţi 85 de angajaţi din Infrastructură.

Disponibilizaţii vor primii 12, 13 sau 15 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite