Braşov: „Groparul“ strategic de la Sere Codlea, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Schutz este acuzată de o fraudă de cinci milioane de euro
Maria Schutz este acuzată de o fraudă de cinci milioane de euro

Afacerista Maria Schutz, care a falimentat Sere Codlea, nu scapă de judecată. Curtea Constituţională a României a respins, în 23 martie, excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de aceasta şi acoliţii ei, în procesul intentat de DNA.

Astfel, procesul în care Maria Schutz, împreună cu Mihai Ciobanu, Corneliu Popa şi Ion Dascălu au fost trimişi în judecată în 2007 pentru înşelăciune, se va întoarce la instanţa de fond, la Tribunalul Bihor, pentru continuarea judecăţii. Procesul a fost suspendat în urmă cu un an, în aprilie 2009, când s-au ridicat excepţiile de neconstituţionalitate şi a fost trimis la Curtea Constituţională.

Potrivit DNA, Maria Schutz, manager al mai multor societăţi agricole din judeţele Dolj, Bihor şi Braşov, a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) - pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Mihai Ciobanu, fost director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) - pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Ion Dascălu, asociat la Sere Codlea SA - pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.

„S-a stabilit că inculpata nu avea la dispoziţie mijloacele financiare necesare derulării contractului şi nu a respectat clauzele contractuale referitoare la investiţiile asumate prin contracte. De asemenea, beneficiind de concursul inculpaţilor Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai din cadrul A.D.S, inculpata a raportat unele date şi investiţii fictive. Fiind ajutată de inculpatul Dascălu Ion, inculpata Schutz Maria a determinat conducerea celor două firme scoase la privatizare să înregistreze cheltuieli şi servicii fictive, situaţie de natură să ducă la declararea stării de insolvenţă", se arată în comunicatul DNA.

În total, prejudiciul creat Agenţiei Domeniilor Statului prin fraudele comise  de cele patru persoane este de peste 5 milioane de euro.

Numele Mariei Schutz apare şi în dosarul senatorului Cătălin Voicu şi în interceptările publicate în presă, conform cărora senatorul ar fi intervenit pe lângă magistraţi pentru soluţionarea favorabilă a dosarului vicepreşedintei filialei PSD Dolj.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite