Ucisă de fostul soţ din cauza pensiei alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Dănucu (38 de ani) a fost înjunghiată în inimă de bărbatul cu care a fost căsătorită timp de 18 ani şi cu care avea patru copii. Ionel Praoveanu s-a enervat pentru că fosta lui nevastă insista să-i plătească retroactiv 7.000 de lei pensie alimentară pentru cei patru copii.

Daniela Dănucu (38 de ani) şi Ionel Praoveanu (40 de ani) s-au întâlnit întâmplător, ieri la amiază, în faţa Poştei din Poiana Mărului. S-au certat câteva minute, iar bărbatul a scos un cuţit şi i l-a infipt fostei soţii, de două ori, în inimă. Femeia s-a prăbuşit pe trotuar, chiar lângă postul de poliţie din comună.

„O ştiam pe fată. Cei doi au divorţat acum un an şi ceva şi ea s-a mutat la părinţii ei, în satul Vulcăniţa. Din câte am înţeles s-au întâlnit în dreptul Poştei, ea avea mai multe plase în mâini. L-am văzut când a scos cuţitul şi imediat am auzit-o pe ea strigând «Nenorocitule, mă omori!»", a povestit Susana Mănecuciu.

Căsătoriţi 18 ani

Cei doi au fost căsătoriţi mai bine de 18 ani şi aveau împreună patru copii, trei băieţi şi o fată. Au divorţat în urmă cu un an şi jumătate, iar de atunci se certau încontinuu din cauza banilor. Praoveanu ar fi avut să-i plătească fostei sale soţii 7.000 de lei, pensie alimentară.

Bărbatul lucra ca muncitor la o fabrică din localitate pentru 700 de lei pe lună, bani din care ar fi trebuit să le dea lunar copiilor 600 de lei.

Sătul de reproşurile fostei neveste, ieri, bărbatul a răbufnit. „Îi plăcea să bea. Şi acum era băut. După ce a omorât-o, a fugit să ascundă cuţitul în Primărie. Acolo s-a ascuns şi el. Avea cuţitul într-o pungă", a povestit Mihai Pivodă, un alt martor la crimă.

Cei patru copii au rămas acum şi fără mamă, şi fără tată care va plăti cu ani grei de închisoare pentru fapta sa. Trei dintre micuţi, o fetiţă şi doi băieţi, locuiau cu mama lor, în casa bunicilor.

Băiatul cel mare, Neluţu, stătea la tatăl lui şi nu are cuvinte prea frumoase despre cea care i-a dat viaţă. „Era o femeie rea. Tot timpul se certa cu tata şi nu-i lăsa pe fraţii mei să vină la noi. De câte ori se întâlneau, se luau la ceartă", a spus Neluţu Praoveanu. Familia soţului criminal îl apără pe acesta, dând vina pe tatăl fetei, care a fost întotdeauna împotriva relaţiei dintre cei doi soţi.

„Băiatul meu a venit astăzi de la serviciu şi a plecat să se întâlnească cu ea. Nu mi s-a părut nimic ciudat la el. Nu-mi vine să cred că i-a lăsat pe copii fără mama lor. Cred că tatăl ei este vinovat pentru nenorocire", a spus Traian Praoveanu, tatăl agresorului.

„Ar fi vrut să se împace"

Soţia acestuia îl susţine. „Ei doi erau foarte apropiaţi şi se întâlneau zilnic, chiar şi după ce au divorţat. Ar fi vrut să se împace, dar nu o lăsa taică-su", susţine fosta soacră a victimei.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate, iar asistenţii sociali de la Direcţia pentru Protecţia Copilului vor lua o decizie în privinţa custodiei copiilor.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite