Braşov: Cu trenul între Braşov şi Sibiu… la anul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cu trenul între Braşov şi Sibiu… la anul!
Braşov: Cu trenul între Braşov şi Sibiu… la anul!

Singura legătură directă între cele două judeţe este cea rutieră, pe DN 1. Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat că traficul feroviar în zonă se va relua abia în iunie anul viitor, adică la un an de când pilonul unui pod din localitatea Cârţa s-a rupt, iar toate trenurile de pe această rută au fost anulate.

15 trenuri de călători au fost anulate sau deviate după ce în luna iulie, terasamentul liniei de cale ferată de pe magistrala Braşov – Sibiu a fost avariat, din cauza precipitaţiilor abundente. Atunci, un pilon al podului de cale ferată de la Cârţa s-a deplasat din cauza debitului foarte mare al râului Bâlea, iar de atunci prin zona respectivă nu mai circulă niciun tren. Deocamdată, singura legătură directă între Sibiu şi Braşov este cea rutieră, pe DN1. Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a precizat că circulaţia trenurilor se va relua cel mai probabil anul viitor, în luna iulie. „Deocamdată, avem o problemă de finanţare şi nu putem începe lucrarea. La începutul anului viitor, demarăm lucrările şi nu cred că va mai fi o problemă. Cred că în vară, în mai-iunie, se va circula cu trenul pe ruta Sibiu – Braşov“, a spus Radu Berceanu.

Iniţial, de la data incidentului, până pe 20 august, pentru trenurile de persoane de pe ruta Braşov - Sibiu s-a făcut transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între cele două staţii, iar din 21 august s-a decis ca transbordarea să înceteze. În plus, trenurile de rang superior accelerate şi rapide au fost deviate pe alte rute sau au fost limitate. Din estimările făcute de specialişti, valoarea lucrărilor se ridică la 7.500.000 lei. 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite