O braşoveancă a moştenit o intersecţie în Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intersecţia a două drumuri naţionale a fost retrocedată Erikăi Simon
Intersecţia a două drumuri naţionale a fost retrocedată Erikăi Simon

Erika Simon este o tânără de 20 de ani, din Braşov, care s-a trezit bogată peste noapte. A moştenit de la tatăl său o parcelă care include intersecţia a două drumuri naţionale din judeţul Covasna. Retrocedarea a fost făcută în 1998, pe numele lui Simon Endre, un localnic din comuna covăsneană Chichiş.

Citiţi şi: Sute de tone de nămol blochează DN 10 Buzău – Braşov, la Siriu

Bărbatul s-a ales cu o parcelă de 1.436 de metri pătraţi, care include şi intersecţia drumurilor naţionale 11 şi 12. Covăsneanul a murit însă în 2005, iar fiica lui, Erika, a devenit proprietara intersecţiei.

La începutul anului, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au înaintat instanţei o plângere împotriva comisiilor de retrocedare, precum şi a proprietarului. Oficialii Direcţiei cer acum, în instanţă, anularea titlului de proprietate. Simon Erika spune că este hotărâtă să-şi apere dreptul de proprietate.

Chiar dacă nu poate folosi terenul, tânăra ar accepta un schimb sau o despăgubire din partea autorităţilor. „Nu am primit nicio citaţie, dar, dacă o să se ajungă în instanţă, o să mă consult cu un avocat", a spus Erika Simon. Primul termen în procesul intentat de către reprezentanţii DRDP comisiei locale şi comisiei judeţene de retrocedare, dar şi proprietarului urmează să se judece la începutul lunii februarie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite