Braşov: Încă patru studenţi din Braşov, internaţi cu suspiciune de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Încă patru studenţi din Braşov, internaţi cu suspiciune de gripă porcină
Braşov: Încă patru studenţi din Braşov, internaţi cu suspiciune de gripă porcină

Alţi patru studenţi din Braşov sunt suspecţi de gripă cu noul virus A/H1N1, fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, alături de cei 18 tineri în cazul cărora boala a fost confirmată sâmbătă de Institutul „Cantacuzino".

Mai citeşte pe aceeaşi temă


Conform lui Cătălin Şeitan, director la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, cei patru studenţi au fost internaţi duminică la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, fiind prelevate probe pentru analize. „Cei patru au fost internaţi cu suspiciune de gripă. Rezultatul nu a fost încă confirmat. Aşteptăm rezultatele în această după-amiază", a anunţat Cătălin Şeitan.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov mai sunt internate alte 18 persoane, între care 17 studenţi, în cazul cărora Institutul Naţional Cantatcuzino a confirmat, sâmbătă, infecţia cu virusul gripal A/H1N1. Primul pacient cu gripă a fost un student turc care din 20 iulie a început să se simtă rău, având febră mare, dureri în gât şi tuse.

Alte 19 persoane - trei profesori şi 16 studenţi - sunt izolate în căminul 14 de pe Colină, sub stricta supraveghere medicală a Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, în cămin fiind un medic şi o asistentă care oferă asistenţă mecială în permanenţă, în patru schimburi, conform sursei citate.
Potrivit DSP, şi acestora li s-au prelevat probe pentru analize de laborator, rezultatele fiind aşteptate tot în cursul zilei de luni, iar până atunci studenţii nu au voie să iasă din cămin.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite