Braşov: EXCLUSIV/ Ali Dablan, turcul care învaţă ingineria la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV/ Ali Dablan, turcul care învaţă ingineria la Braşov
Braşov: EXCLUSIV/ Ali Dablan, turcul care învaţă ingineria la Braşov

Ali Dablan vrea să-şi definitiveze facultatea printr-un program Erasmus, la Universitatea „Transilvania“ din Braşov. Acesta mai spune că viaţa de student în Braşov este plină de experienţe plăcute.

A avut două opţiuni: o univeristate din Finlanda şi una din România. Pentru că toţi colegii lui au ales Finlanda, s-a hotărât să nu urmeze „turma“, ci să fie mai special. „Unii dintre profesorii mei de la Universitatea «Atilum» din Ankara au fost implicaţi în proiecte cu cei de la Braşov şi au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut aici. Mi-au arătat poze cu regiunea şi, cum sunt un iubitor de natură, am ales imediat să vin în Braşov“, mărturiseşte studentul.

Impresii despre România

Deşi a început şcoala de doar două săptămâni, Ali, în vârstă de 22 de ani, spune că este foarte încântat de ceea ce învaţă la Braşov. Deşi în primele două săptămâni i-a fost greu să se acomodeze, acum spune că deja şi-a făcut prieteni. „Nu am probleme. Profesorul meu coordonator mă sprijină foarte mult. Cred că sunt norocos la acest capitol, pentru că am colegi spanioli care se plâng de relaţia cu profesorul coordonator. Sunt bucuros că se predă în limba engleză, cu toate că am avut de ales să studiez limba spaniolă, franceză şi română, ceea ce mi s-a părut destul de amuzant, pentru că nu ştiu niciuna dintre aceste limbi“, mai spune Ali.

Cât priveşte Braşovul, studentul turc este foarte încântat, merge cu colegii lui prin cluburi şi este fericit că băutura este foarte ieftină. „Îmi place doar Braşovul. Nu am avut ocazia să merg în alte oraşe din România până acum. La venire am văzut Gara de Nord şi mi s-a părut că arată foarte rău“, declară tânărul.

MAI MULTE DESPRE
POVESTEA STUDENTULUI TURC
CITIŢI ÎN: 

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite