Crime oribile pentru încasarea poliţelor de asigurare, care au îngrozit Occidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guenevere Lynn Hudnall, o criminală care a dorit să pună mâna pe banii de pe asigurări. Foto: www.crimetime.ro
Guenevere Lynn Hudnall, o criminală care a dorit să pună mâna pe banii de pe asigurări. Foto: www.crimetime.ro

În Occident, cazurile soţilor care-şi ucid partenerii pentru a încasa poliţele de asigurare sunt numeroase. De obicei, însă, soţii execută singuri crima, atunci când este vorba de asigurare.

Mâine, o instanţă americană va pronunţa sentinţa în cazul Daniel Ficus, acuzat c-a angajat un ucigaş care să-i elimine soţia. Femeia tocmai ceruse divorţul, iar bărbatul a apelat la un ucigaş plătit ca să poată încasa poliţa de asigurare, înainte ca divorţul să fie pronunţat.

Condamnat după 17 ani
În 1994, britanicul Malcolm Webster şi-a ucis soţia, la numai opt luni după căsătorie, înscenând un accident de autoturism, urmat de incendiu. În urma "tragediei", el a încasat poliţia de asigurare în valoare de 200.000 de lire.

image

foto: The Guardian

Webster s-a recăsătorit şi, cinci ani mai târziu, a încercat să repete schema în Noua Zeelandă. De data aceasta, poliţa de asigurare era de 750.000 de lire sterline. Cea de-a doua soţie, Felicity Drumm, n-a bănuit o clipă, în 1999, că accidentul în care au fost implicaţi era de fapt o încercare eşuată de a o ucide. Femeia a aflat abia în 2006, în timp ce vizita Marea Britanie, detalii despre aşa-zisul accident din 1993 şi despre suspiciunile poliţiei. Felicity Drumm nu ştia nici că soţul său făcuse mai multe poliţe de asigurare pe numele său. În 2008, procesul a fost deschis în Anglia, iar Webster a fost găsit vinovat pentru uciderea primei soţii, pentru tentativă de omor (în cazul celei de-a doua soţii) şi pentru fraude asiguratorii. În iulie, instanţa va pronunţa sentinţa.
Ucisă pentru 500.000 de lire sterline
Un alt cetăţean britanic a fost condamnat în 2001 la 13 ani de închisoare fiindcă şi-a ucis soţia ca să încaseze poliţe ce totalizau 500.000 de lire sterline. Victima, Suzanne Davies, era cea de-a treia soţie a lui Kevin Sweeney şi a murit într-un incendiu care ar fi izbucnit de la ţigare, în 1993. Sweeney a fost achitat, în 1996, întrucât acuzatorii nu au reuşit să prezinte suficiente dovezi. Procesul a fost reluat în 2000, după ce s-au adus noi probe şi s-a demonstrat că a fost vorba de o crimă premeditată, iar incediul a fost provocat de Kevin Sweeney. Davies era a treia soţie a lui Sweeney moartă în condiţii suspecte, din cele cinci pe care le-a avut până la condamnare.

Şi-a ucis tatăl cu târnăcopul să îi ia banii
În 13 iunie 2011, potrivit www.crimetime.ro, o tânără de 19 ani, Guenevere Lynn Hudnall, a plănuit să îşi omoare tatăl pentru a obţine banii de asigurare. Planul a fost ticluit împreună cu mama acesteia care a dus-o cu maşina pe tânără la locuinţa tatălui ei. Guenevere a stat de vorbă ore în şir cu părintele ei, iar când acesta a adormit, a luat un târnăcop şi l-a lovit de zeci de ori în cap şi în piept, până când acesta şi-a dat sufletul. Tânăra a răscolit prin casă pentru a lăsa impresia unui jaf, iar a doua zi a sunat la poliţie şi a anunţat că şi-a găsut tatăl mort în casă. Anchetatorii au depistat cu uşurinţă dovezile incriminatorii lăsate de fată, iar acum şi ea şi mama ei riscă închisoarea pe viaţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite