O fetiţă a primit 9.144 de vederi din toată lumea, în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boni Zsuzsanna a fost premiată la Braşov
Boni Zsuzsanna a fost premiată la Braşov

O elevă de doar 12 ani din Târgu-Mureş este la un pas de a intra în Cartea Recordurilor , după ce a primit, în mai puţin de două luni, peste 9.100 de cărţi poştale din 78 de ţări.

Boni Zsuzsanna a răspuns provocării lansate de Poşta Română, care a iniţiat, în luna iunie, concursul „Cărţile poştale îţi arată lumea". Timp de două luni, fetiţa a trimis sute de mailuri şi mesaje pe internet prin care solicita să i se trimită cât mai multe vederi.

cărţi postale

„Supriza a fost extrem de mare pentru că majoritatea participanţilor au strâns 200- 300 de cărţi, hai 500, dar când m-au sunat de la Mureş şi mi-au spus că au peste 9.000, am întrebat dacă sigur nu este vorba despre vreo colecţie strânsă în ani de zile. Nu mi-a venit să cred, până când nu le-am văzut", a spus Gabriela Botici, şef Serviciu Vânzări la Poşta Braşov, care este şi iniţiatoarea proiectului „Cărţile poştale îţi arată lumea".

image

Mesaje de încurajare de la necunoscuţi

Cărţile poştale au venit din toate colţurile lumii, de la persoane necunoscute care au vrut doar să o ajute pe micuţa mureşeancă. „Majoritatea sunt scrise în limba engleză şi în maghiară şi au mesaje foarte frumoase pentru Zsuzsanna. Unul dintre ele, de exemplu, era «Visează, şi visul ţi se va îndeplini»", a mai spus Gabriela Botici. 1.500 dintre vederile primite de Zsuzsanna pot fi admirate la Oficiul Poştal nr. 1 din Braşov, unde au fost expuse.

Eleva de 12 ani a câştigat toate premiile puse în joc de Poşta Română, la cele trei secţiuni cărţi poştale din România, din Europa şi din alte ţări ale lumii. Premiul cel mare este o excursie de şapte zile, cu autocarul, prin toată Europa.

Reprezentanţii Poştei Române fac acum demersurile pentru ca Boni Zsuzsanna să intre în Cartea Recordurilor pentru că a reuşit să primească într-un timp atât de scurt peste 9.100 de căţi poştale din 78 de ţări.

cărţi postale

Şi un braşovean, de numai şase ani, a fost premiat la acest concurs. Andrei Boris a ieşit pe locul trei la secţiunea Cărţi poştale din întreaga lume, cu cele câteva zeci de vederi pe care le-a primit din şapte ţări.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite