Biserica Ortodoxă din Ghimbav, judeţul Braşov, costă un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica din Ghimbav sfidează criza Foto.Sebastian Dan
Biserica din Ghimbav sfidează criza Foto.Sebastian Dan

Lăcaşul de cult are cupolele acoperite cu tablă de aur şi poartă hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Folia a fost adusă tocmai din Ucraina şi este produsă de câţiva calugări renumiţi, de la o mănăstire care are şi atelier de fierărie.

Sunt foarte solicitaţi, cu atât mai mult cu cât ca nu pot turna zilnic mai mult de 14 coli. Mănăstirea Lavra Pecerska, din Ucraina, este singurul loc din spaţiul creştinismului ortodox unde se fabrică tablă poleită, conform www.stirileprotv.ro.

În patru ani, Primăria Ghimbav a alocat bisericii 800 de mii de euro, plus terenul aferent construcţiei, în condiţiile în care în localitate nu există o creşă de stat, o grădiniţă cu program prelungit, o policlinică sau un azil pentru bătrâni, potrivit sursei citate.

Localnicii, şi ei buni creştini, au făcut donaţii, iar oamenii de afaceri, sponsorizări. În total, construcţia a costat peste un milion de euro şi lucrările nu sunt încă finalizate, pentru că mai sunt necesari în jur de 160.000 de euro pentru pictarea lăcaşului de cult.

Potrivit preotului parohiei Ghimbav, Dumitru Comşa, datorită modelului special al tablei, biserica de la Ghimbav este unicat în ţară.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite