Braşov: Biserica Neagră oferă recompensă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Biserica Neagră oferă recompensă (UPDATE)
Braşov: Biserica Neagră oferă recompensă (UPDATE)

Reprezentanţii Bisericii Negre sunt gata să ofere recompensă persoanelor care pot oferi informaţii cu privire la modul în care a fost furată placa de bronz de pe statuia lui Johannes Honterus sau despre locul unde poate fi gasită.

Până la realizarea unei evaluări privind prejudiciul adus prin furtul plăcii, cei ce vor vor da relaţii despre eventuali suspecţi în cazul furtului vor fi recompensaţi pe măsură. „Valoarea recompensei va fi direct proporţională cu valoarea informaţiilor primite. Dacă acestea se vor dovedi preţioase şi ne vor duce pe piste bune, vom stabili şi o sumă pe măsură“, a spus Beniamin Ghegoiu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Negre. Cei ce deţin astfel de informaţii sunt aşteptaţi la sediul parohiei, Curtea Johannes Honterus, nr. 2. Între timp, poliţia face cercetări pentru identificarea principalilor suspecţi.

În ianuarie 1999 placa de bronz de pe partea vestică a postamentului a fost furată, din aceasta recuperându-se doar părţi. O replică a acesteia a fost făcută după pozele din arhivă şi după resturile recuperate, fiind montată în anul 2002.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite