Braşov: Concert cu scandal la Biserica Neagră (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Concert cu scandal la Biserica Neagră (GALERIE FOTO)
Braşov: Concert cu scandal la Biserica Neagră (GALERIE FOTO)

Scandal la concertul de muzică instrumentală şi corală oferit de 230 de copii la Biserica Neagră din Braşov. Zeci de părinţi care au sosit, astăzi, cu câteva minute întârziere faţă de ora 15.00, ora începerii concertului, nu au mai fost lăsaţi să intre. Ei au fost la un pas de a se lua la bătaie cu agenţii de pază care monitorizau lăcaşul de cult. GALERIE FOTO AICI

Doi agenţi de pază au ferecat cu lacătul portiţa Bisericii Negre, explicându-le părinţilor că deja a început concertul şi se poate intra după ora 16.00. Deşi oamenii au încercat să vorbească cu un reprezentant al bisericii, agenţii de pază au explicat că au primit ordin din partea lăcaşului de cult să nu lase pe nimeni înăuntru. Părinţii şi-au aşteptat copii afară, sprijiniţi de pereţii caselor din apropiere, unde nici acolo nu au avut linişte, din cauza paracliserului Bisericii Negre, Otilia Mare. „La ce le-a mai trebuit copii dacă nu au ajuns la ora 15.00?”, a bombănit femeia. „Am întârziat şi nu ne mai lasă să intrăm. Uşile sunt închise pentru noi, cei de afară, dar văd că lumea iese din biserică. Am două nepoţele care concertează aici. Am avut nişte probleme şi nu am putut ajunge la ora 15.00”, a declarat Gabriela Petrescu. „Eu am venit să o văd special pe Connie Fortunato, care este dirijorul concertului. Ambii mei copii au fost în tabăra organizată de dânsa şi nu mă lasă să intru. Băiatul meu cel mare a fost în corul de onoare al României, iar cel mic cântă şi el. Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă aici”, a declarat Lili Damian.

S-au lăsat păgubaşi

Alţi părinţi au preferat să se reîntoarcă la ora 16.00. “Nu mai stăm pentru că nu mai are nici un rost. Revenim când se termină concertul, dar păcat că nu îl putem vedea şi pe băiatul nostrum cântând doar pentru că am întârziat câteva minute”, a spus o mămică, Andreea Călin. Apele nu s-au liniştit nici la finalul concertului. La ieşirea din biserică, unul dintre agenţii de pază a îmbrâncit o femeie cu un băieţel, fapt ce a condus la o nouă dispută. Concertul susţinut la Biserica Neagră de către cei 230 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, a fost acompaniat de Orchestra Operei Braşov. Elevii au participat, între 12-19 iulie, la o tabără gratuită de instruire organizată de Music Camp International. Copiii au luat lecţii de cor, au urmat cursuri de jocuri muzicale, ori cursuri intensive, la sfârşitul cărora pot cânta la chitară, fluier sau instrumente de percuţie. 


Citiţi şi alte amănunte despre concertul de la Biserica Neagră aici
:

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite