Braşov: Biruri noi pentru sănătate, de la 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii  scoat bani din buzunare, chiar dacă au asigurare medicală. Un om, care are nevoie de investigaţii periodice şi suferă de boli cronice va plăti 600 de lei pe an. Unul care nu se îmbolnăveşte prea des va plăti 350 de lei pe an.

Dacă iniţial Ministerul Sănătăţii anunţase că, din septembrie, va intra în vigoare coplata, acum situaţia s-a schimbat. S-a ajuns la concluzia că termenul de coplată era învechit şi a fost înlocuit cu cel de tichet de sănătate. În concluzie, vom plăti dacă vrem tratament, deşi lunar ni se reţine din salariu contribuţia la sănătate.

Taxă anuală

Un român, care nu are probleme deosebite de sănătate, va achita pentru tichetele de sănătate maxim 350 de lei pe an. Dacă are însă boli cronice, care necesită supraveghere periodică, contribuţia poate ajunge la 600 de lei. Practic, asigurarea de sănătate va mai include doar tratamentul urgenţelor şi intervenţiilor chirurgicale.

Bani pentru analize şi consultaţii


Pentru o consultaţie la medicul de familie vom plăti 5 lei, pentru una la specialist vom achita 10 lei, iar dacă vom chema acasă medicul vom scoate din buzunar între 15 şi 20 de lei. Pentru o zi de spitalizare vom plăti 10 lei, iar pentru o săptămână de internare între 50 şi 100 de lei. Pentru o investigaţie radiologică simplă vom achita 5 lei, pentru o tomografie vom plăti între 25 şi 50 de lei, pentru un RMN între 100 şi 200 de lei, iar pentru o angiografie 150 de lei.

Ce include tichetul

Oamenii care vor plăti 350 de lei anual vor beneficia de două spitalizări continue, două spitalizări de o zi, 6-8 vizite la medicul de familie, 4 vizite la specialist, un consult la domiciliu, 10 analize de laborator, o radiografie şi o investigaţie de înaltă performanţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite