Braşov: Birdwatching la Dumbrăviţa (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Birdwatching la Dumbrăviţa (GALERIE FOTO)
Braşov: Birdwatching la Dumbrăviţa (GALERIE FOTO)

Zeci de braşoveni au participat astăzi la activitatea de birdwatching, organizată pe malul lacului Dumbrăviţa. Mai multe imagini din aria protejată în GALERIA FOTO.

Ziua Europeană a Observării Păsărilor a fost sărbătorită, la Braşov, printr-o minunată ieşire în aer liber. Filiala Braşov a Societăţii Ornitologilor din România a invitat toţi iubitorii de natură, în aria protejată de la Dumbrăviţa pentru a observa diferite specii de păsări, în habitatul lor natural. Aceştia au sosit în număr destul de mare şi înarmaţi cu binocluri, lunete şi aparate foto, braşovenii de toate vârstele au putut admira cele mai frumoase specii de păsări

La eveniment s-au adunat elevi ai şcolilor din judeţ, studenţi de la Facultatea de Silvicultură, doi custozi, reprezentanţi ai Doripesco S.A. şi mulţi alţi pasionaţi de natură. Toţi cei care au participat la ieşirea în aer liber, au putut observa înaripatele şi admira fauna tipică zonei, fără a plăti vreun bilet de intrare. Printre speciile de păsări care au fost văzute astăzi, în aria protejată de la Dumbrăviţa se pot număra: egreta mare, raţa mică şi cea cu cap castaniu, corcodelul mic, pescăruşul, cormoranul şi lişiţa.

Mai multe detalii citiţi mâine în ziarul „Adevărul“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite