Braşov: Birdwatching în „Delta dintre munţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Birdwatching în „Delta dintre munţi“
Braşov: Birdwatching în „Delta dintre munţi“

Duminică, cu ocazia Zilei Europene a Observării Păsărilor, iubitorii de natură au ocazia să admire păsările în mediul lor natural, în aria protejată de la Dumbrăviţa.

EuroBirdwatch este un eveniment organizat anual de partenerii naţionali ai celei mai mari organizaţii de protecţie a păsărilor din lume - BirdLife International. Evenimentul este organizat în acest an de BirdLife Olanda, iar tema este necesitatea conservării habitatelor folosite de păsările migratoare în drumul lor din Europa spre Africa.

Duminică, toţi iubitorii de natură sunt invitaţi la o ieşire în aer liber, în aria protejată Dumbrăviţa. Vor putea fi observate înaripatele pregătite de plecare spre ţările calde şi, totodată, pot admira fauna tipică a zonei. „Printre speciile de păsări care pot fi admirate la Dumbrăviţa se numără egreta mare, raţa mică şi cea cu cap castaniu şi corcodelul mic. La eveniment sunt aşteptaţi toţi braşovenii care doresc să se bucure de natură şi de păsări, intrarea în aria protejată fiind gratuită“, a spus Dan Traian Ionescu, coordonatorul sucursalei Braşov a Societăţii Ornitologilor din România.

Întâlnirea va avea loc pe malul lacului, la ieşirea din comuna Dumbrăviţa spre Satu Nou, la ora 10.00. La această întâlnire sunt aşteptaţi şi copiii care au posibilitatea să înveţe  multe lucruri despre speciile de păsări din zonă, despre mediul în care trăiesc, modul şi tipul de hrană, precum şi despre migrarea acestora spre tările cu o altă climă. Pasionaţii de fotografiei vor avea ocazia să imortalizeze peisaje unice.

Toate speciile ce vor fi văzute duminică, vor fi notate în fişe de observaţii standardizate care urmează să fie trimise către Societatea Ornitologică Română şi centralizate la nivel european. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta site-ul www.dumbravita-natura2000.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite