Braşov: Biletele de tratament, lovite de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Biletele de tratament, lovite de criză
Braşov: Biletele de tratament, lovite de criză

Anul acesta, braşovenii au fost vitregiţi în ceea ce priveşte acordarea biletelor de tratament. Pentru întreg judeţul, au fost repartizate doar 5.776 de bilete, iar numărul cererilor a ajuns aproape de 10.000. Totuşi, peste 2.000 de sejururi în staţiuni au rămas libere.

Braşovenii au primit pentru anul 2009 cu aproape 1.000 de bilete de tratament mai puţin decât în anul precedent. De asemenea, biletele acordate în acest an au fost unele de criză, pensionarii beneficiind doar de câte două proceduri de tratament gratuite, pe restul fiind nevoiţi să le plătească.
Şi numărul biletelor acordate gratuit a scăzut considerabil, ajungând la 576, faţă de 1.071, cât fuseseră acordate anul trecut, cu toate că există 34.000 de potenţiali beneficiari. Aceştia au fost defavorizaţi anul acesta şi din cauză că 71 dintre biletele gratuite au fost atribuite în exclusivitate angajaţilor Companiei Naţionale a Uraniului.
Conducerea Casei Judeţene de Pensii Braşov a încercat să suplimenteze numărul de locuri acordat Braşovului, dar în ciuda eforturilor, nu a mai obţinut în plus decât 62. Totuşi, au mai rămas şi sejururi libere, chiar dacă cererea a fost mult mai mare decât oferta. „Au rămas bilete nevândute, fiindcă nu s-au suprapus cu doleanţele celor care le-au solicitat, dar au fost şi cazuri, când persoanele care au obţinut biletul nu au mai putut merge în staţiune din cauza problemelor de sănătate”, a precizat Gheorghe Savu, directorul CJP Braşov.

Peste 2.000 de locuri libere

Pensionarii care nu au ajuns încă în staţiune anul acesta, mai au o ultimă şansă. Pentru perioada 13 septembrie – 24 noiembrie au mai rămas disponibile 2.042 de bilete. De asemenea, şi cele 196 de bilete rămase nevândute pentru sejururile anterioare vor fi redistribuite. Cele mai solicitate staţiuni au fost anul acesta Amara, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Mangalia, Olăneşti, Saturn şi Techirghiol.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite