Braşov: Pataki Biborka face artă pe unghii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Pataki Biborka face artă pe unghii
Braşov: Pataki Biborka face artă pe unghii

Tânăra a învăţat secretele artei pe unghii la Budapesta. Ea are propriul salon de înfrumuseţare, unde realizează, pe unghiile clientelor, cele mai frumoase opere de artă.

Profil
NĂSCUTĂ:
25 octombrie 1985, Miercurea Ciuc, Harghita
FAMILIE: necăsătorită
STUDII: Liceul de Protecţia Mediului din Miercurea Ciuc

O mână îngrijită, cu unghii lungi şi frumoase, este cartea de vizită a oricărei femei. Pataki Biborka, sau Bibi, cum îi spune toată lumea, a simţit că va avea succes dacă se va ocupa de îngrijirea manichiurii doamnelor cu pretenţii. A fost atrasă de asta încă din copilărie, aşa că ceea ce a venit mai târziu, a venit de la sine. „Când eram la şcoală le făceam unghiile mamei şi prietenelor mele. Mi-a plăcut foarte mult să desenez şi să pictez şi de aceea m-am aplecat spre această direcţie. Pur şi simplu îmi doream să fac asta“, povesteşte tânăra.

S-a specializat la Budapesta
Imediat după ce a terminat liceul, Bibi a ştiut exact ce vrea să facă. „La 18 ani sora mea m-a ajutat să merg la cursuri de manichiură şi unghii false la Budapesta. Aici am stat pe lângă o manichiuristă pricepută, de la care am învăţat foarte multe lucruri. Practică am făcut în salonul acesteia, iar în weekend făceam unghiile prietenelor şi cunoştinţelor mele“, mărturiseşte artista manichiuristă.

Bibi îşi aminteşte cu nostalgie de ziua în care a făcut prima manichiură franţuzească. „A durat cinci ore şi mi-a luat atât pentru că pusesem mult gel, ceea ce înseamnă că a trebuit să pilesc unghiile foarte mult. Îmi tremurau mâine şi parcă nu aveam spor. La început, stăteam seara în pat şi făceam diverse experimente pe unghii false, dar mai mult măzgăleam lenjeria cu ojă. Astăzi, o manichiură îmi ia aproximativ o oră“, povesteşte tânăra.

image

Are propriul salon


Încă de la vârsta de 19 ani, Bibi şi-a deschis propriul salon, la Miercurea Ciuc. Acum un an s-a stabilit la Braşov, unde a reuşit să îşi deschidă un salon de înfrumuseţare, adresat braşovencelor care doresc să arate cât mai bine.
 Bibi are grijă de aspectul şi sănătatatea unghiilor clientelor sale.  Pe lângă tratamentele pe care le face, cel mai mult îi face plăcere să picteze unghiile cu modele dantelate care să atragă admiraţia tuturor. În plus, ea aplică pe unghii şi flurturaşi, fructe, flori uscate sau pene pentru ca să le facă şi mai interesante. „Cel mai mult îmi place să lucrez cu gel pentru că pot combina culorile. Mă inspir din cataloage, din modele de rochii sau genţi care au o combinaţie de culoare mai interesantă“, spune Bibi.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt cele mai solicitate manichiuri?

Manichiura franţuzească este cea mai solicitată, dar şi manichiura cu culori cât mai deschise. Acum, pe parioada vacanţei, am unele cliente care au vrut manichiuri mai simple, dar altele, din contră, au cerut modele mai sofisticate.

Urmezi cursurile vreunei facultăţi?
Da. În prezent, urmez studiile Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu şi îmi place.

Ce-i place

„Îmi place sportul. Consider că este foarte important să facem mişcare. Merg la aerobic în fiecare săptămână”, susţine femeia.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac situaţiile în care clientele mele nu au răbdare.  Mă fac să mă fâstâcesc şi să mă încurc astfel încât, la final, nu sunt mulţumită de rezultat”, declară Bibi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite