Berbecuţul la proţap, tochitura şi bulzul i-au ademenit pe turişti la Târgul de Vară de la Moieciu FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de a lua drumul spre casă, zeci de turişti au trecut mai întâi pe la Târgul de Vară, care a avut loc, astăzi, la Moieciu.

Producătorii i-au ademenit pe turişti cu produse tradiţionale, cum ar fi brânza de burduf în coajă de brad, pastramă de oaie, caş, turtă dulce, dar şi cu bunătăţuri preparate sub ochii lor, printre care berbecuţ la proţap, bulz sau tochitură la ceaun.

image

„Pregătesc un berbecuţ la proţap pentru toţi turiştii care au venit la târg. Am pus pe el ulei de măsline, vin, lămâie şi condimente specifice româneşti pentru gust", a spus Nicu Lazăr, de 47 de ani.

image

„Am pregătit un bulz învelit în staniol şi rumenit pe grătar şi o tochitură la ceaun, pusă apoi în coajă de pâine. Amblele sunt preparate după reţete tradiţionale şi nu le putem dezvălui secretele", a spus Florin Obancea, producător.

image

De la târg nu puteau lipsi nici tradiţionalii mititei şi berea, care le-a mai potolit setea vizitatorilor.

Cei care au fost mai puţin interesaţi de mâncare au vizitat standurile comercianţilor, unde au găsit produse începând de la tigăi şi oale până la harnaşamente, căciuli şi obiecte de artizanat. Din păcate, vânzările nu au fost pe gustul comercianţilor, fiindcă cei mai mulţi turişti au preferat doar să studieze produsele nu să le şi cumpere.

image

„Eu sunt din Alba şi sunt producător de căciuli specifice acelei zone. Am venit la târg în speranţa că poate voi vinde o parte dintre ele, dar din păcate căciulile vor ajunge tot la ciobanii din zona mea, fiindcă aici lumea nu s-a arătat prea interesată să le cumpere", a spus Dumitru Barg, producător.

image

Singurele produse care s-au vândut cel mai bine au fost tot cele tradiţionale, brânza în coajă de brad, pastrama de oaie sau turta dulce.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite