Bebeluşii braşoveni sfidează Legea lui Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 bebeluşi, cinci fetiţe şi şase băieţi, s-au născut în noaptea de 1 ianuarie. Niciuna dintre mămici nu s-a arătat afectată de noile prevederi legale, prin care se micşorează indemnizaţia de creştere.

11 bebeluşi au văzut lumina zilei, la Braşov, în data de 1 ianuarie 2011 şi tot 11 bebeluşi s-au născut şi în ultima zi din 2010. Primul copil care s-a născut la trecerea dintre ani, chiar la ora 24.00, a fost o fetiţă, în greutate de 3 kilograme, care a venit pe lume prin cezariană.

Medicii de la Maternitate spun că o mare parte dintre mamele care nasc în noaptea de Revelion trec prin emoţii mult mai mari decât dacă ar naşte într-o zi obişnuită. „Pentru noi, ca medici, nu este nicio diferenţă, fiindcă lucrăm la fel, doar că ciocnim un pahar la miezul nopţii. Unele mame sunt bucuroase că aduc pe lume bebeluşul la cumpăna dintre ani", a spus dr. Claudia Gabriela Cristescu, de la Maternitatea Braşov.

Mămicile au fost extrem de fericite şi niciuna nu s-a arătat afectate de „noua lege". „Eu am născut în data de 31 decembrie un băieţel, David. A avut la naştere 3,45 de kilograme şi sunt extrem de ferictă. Mai am acasă o fată, în vârstă de 14 ani, şi mi-am dorit un băiat. Aş fi vrut să îl aduc pe lume chiar în noaptea de Revelion, fiindcă tatăl lui e născut pe 1 ianuarie. Soţul chiar mi-a zis să îl ţin până de Anul Nou, dar asta e, ce să-i fac dacă a venit mai devreme. Cât despre legea nouă, pe mine nu mă afectează fiindcă sunt casnică", a spus proaspăta mămică, Iuliana Avram, de 37 de ani, din Rupea.

Pentru mamele care au născut în 1 ianuarie bucuria de a aduce pe lume un copil a fost mai mare decât dorinţa de a-şi devansa sarcina doar pentru a prinde doi ani de concediu de creştere a copilului, după legea veche. „Am născut pe 1 ianuarie, înainte de termen, un băiat. Nici nu mă gândeam şi tocmai de aceea am avut emoţii foarte mari. Este primul copil şi se numeşte Alexandru Robert. Aş fi vrut să nasc în 2010, să prind vechea lege, dar asta e, nu am ce să fac acum", a spus o altă mămică, Geanina Ionela Dumitru, de 25 de ani, din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite