Bătrânii din Braşov vor fi răsfăţaţi cu duşuri scoţiene şi masaj, la azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul îşi va schimba înfăţişarea până în decembrie 2012. Foto: Stelian Grăjdan
Centrul îşi va schimba înfăţişarea până în decembrie 2012. Foto: Stelian Grăjdan

Primăria Braşov a semnat astăzi contractul de finanţare, în valoare de 6,8 milioane de lei, pentru modernizarea Căminului de Bătrâni. Cu aceşti bani se va face reabilitarea termică a clădirii, dar şi dotarea piscinei şi a bazei de tratament din incinta sa.

Fondurile au fost obţinute prin Programul Operaţional Regional, iar lucrările vor fi finalizate în decembrie 2012. Astfel, toate cele şapte corpuri de clădire vor fi reabilitate termic, iar acoperişul va fi izolat.

Nu în ultimul rând, bazinul din incinta centrului va fi modernizat şi dotat cu aparatură pentru diverse terapii. Astfel, se vor dota cu aparatură adecvată cabinete de kinetoterapie, se vor amenaja cabinete de masaj, de recuperare sau băi de plante.  Anexele bazinului de înot se vor dota şi ele cu duş scoţian, cadă de masaj şi hidroterapie, scaun pentru persoanele cu dizabilităţi, iar sala de gimnastică va fi dotată pentru recuperare neuromotorie.

Primarul George Scripcaru a precizat că intenţionează să încheie un parteneriat cu o clinică, pentru ca în baza de tratament să aibă acces şi alţi braşoveni care au nevoie de astfel de terapii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite