Basarabenii vor pune stăpânire pe Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii basarabeni din toată ţara se reunesc în Braşov
Studenţii basarabeni din toată ţara se reunesc în Braşov

„Festivalul Zilele Basarabiei" va fi presărat cu specialităţi din Republica Moldova. În acest weekend se sărbătoreşte cea de-a 92-a aniversare de la Unirea Basarabiei cu România. La eveniment vor veni studenţi basarabeni din toată ţara.  

Evenimentul va fi deschis sâmbătă, la ora 13.00, când studenţii basarabeni, dar şi braşovenii se vor prinde în Hora Unirii, în Piaţa Sfatului.

Manifestările vor continua în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Braşov, la Cantina Memorandumului, unde va avea loc un simpozion care va trece în revistă momentele istorice ale Basarabiei.

Cântăreţi de peste Prut ca Maria Chiselean sau Sergiu Pungă, vor întreţine atmosfera cu muzică tradiţională. Surpriza serii va fi, însă, momentul culinar de la ora 17.00, când invitaţii vor putea degusta preparate culinare tradiţionale din Republica Moldova.

Sarmalele şi plăcintele moldoveneşti, dar şi vinul de peste Prut vor fi „vedetele" evenimentului. De asemenea, seara va fi dedicată şi unor momente cinematografice, când vor fi prezentate câteva scurt-metraje realizate de cineaşti de peste Prut.

„Prin manifestările prilejuite de acest eveniment, ne propunem readucerea în actualitate a importanţei istorice a zilei de 27 martie, a problemelor românilor de pretutindeni, dar şi necesitatea permanentă de cooperare a românilor de pe ambele maluri ale Prutului şi păstrarea valorilor româneşti în rândul tinerilor din Republica Moldova", a spus Denis Procopciuc, vicepreşedintele Oraganizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov. 

Concurs de strategie

Festivalul Ziele Basarabiei va continua şi dumică cu multe surprize. Oraganizatorii au pregătit expoziţia de fotografie „Cetăţile Basarabiei", care va putea fi admirată în Piaţa Sfatului, dar şi un concurs inedit, dedicat posesorilor de automobile.

Concursul se numeşte City Quest şi constă în a-i determina pe concurenţi să gasească indicii în colţuri diferite ale oraşului, pentru a putea ghici străzi, clădiri istorice sau monumente din Braşov. Câştigătorii vor primii enciclopedii şi cărţi.

Tot duminică, va avea loc la Biserica Buna Vestire slujba de pomenire a eroilor Unirii. În plus, invitaţii din toată ţara vor putea vizita muzeele din Braşov. Evenimentul este oraganizat de Asociaţia Studenţilor Basarabeni, în colaborare cu Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina, Fundaţia Naţională Neamul Românesc şi Societatea pentru Cultură şi Literatură Romană din Bucovina.

Îi aşteptăm pe braşoveni să guste bucate pe care nu le-au mai mâncat niciodată şi să bea vin moldovenesc“,  Denis Procopciuc, oraganizator.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite