Banii europeni, blocaţi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Proiecte de milioane de euro sunt în pericol să se blocheze pentru că Ministerul de Finanţe a redus procentul de prefinanţare, anunţă radiomures.ro.

Reprezentanţii judeţelor din Regiunea Centru, reuniţi la Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Centru, din Tîrgu-Mureş, s-au declarat îngrijoraţi de ultimele dispoziţii ale Ministerului de Finanţe. 38 de proiecte riscă să se blocheze, din această cauză.
Două ordine emise de instituţie scad procentul de prefinanţare a proiectelor derulate prin Programul Operaţional Regional, de la 30 la 10%, ceea ce va duce la blocarea unor proiecte finanţate din bani europeni.
Pentru că modificarea vine după semnarea contractelor, autorităţile locale şi judeţene nu mai pot acoperi diferenţa de 20% din prefinanţare. Astfel, singurele soluţii sunt amânarea unor proiecte existente sau contractarea unor credite.
Pentru a evita blocajul, Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Centru a redactat o scrisoare către primul ministru şi către miniştrii de resort pentru revenirea la vechile condiţii de prefinanţare.Preşedinţii Consiliilor Judeţene din Regiunea Centru s-au arătat nemulţumiţi şi de modalitatea în care se vor acorda tranşele prefinanţării. Astfel, dacă nu se va cheltui un procent semnificativ din primele sume, următoarele tranşe nu se vor acorda.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite