Braşov: Bani europeni, pentru agroturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii de turism au ocazia să acceseze fonduri europene de 85 de milioane de euro. Cele mai multe dintre acestea vor merge către zonele turistice cu mai puţine pensiuni.

Cea de-a VI-a sesiune de de depunere a proiectelor europene pentru „Încurajarea activităţolor turistice" a început în 1 martie şi se va încheia în 31 martie.

Micro-întreprinderile, persoanele fizice autorizate, reprezentanţii comunelor şi ONG-urile pot obţine consulanţă gratuită de la profesioniştii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov.

Operatorii pot dezvolta noi complexe de cazare, vile, bungalouri, pensiuni turistice şi agroturistice, dar şi locuri de agrement: piscine, stranduri, rafting, spaţii de campare, etc. Mai mult, cei care au deja o pensiune turistică pot aplica pentru fonduri de modernizare.

Proictele care vor avea întâietate sunt cele din zonele defavorizate, unde turismul este slab dezvoltat. De asemenea, pensiunile sau hotelurile din zonele cu notoritate, cum ar fi Bran-Moeciu, vor avea şansa să acceseze fonduri pentru a-şi moderniza pensiunile", a spus Mirela Oancea, consultant al Centrului de Consultanţă al CCI Braşov.

Pentru investiţiile de interes public, ajutorul financiar va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi valoarea de 200.000 de euro. Pentru cele private, ajutorul nerabursabil va fi de 70% din valoarea proiectului şi nu va depăşi 70.000 de euro. Fondurile pentru investiţiile din turismul rural nu vor putea depăşi 200.000 de euro. Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este de 31 martie 2011.

Următoarea sesiune de depunere a proiectelor privind încurajarea activităţilor turisitice va avea loc în luna septembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite