Braşov: Bani de încălzire pentru braşovenii cu venituri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Bani de încălzire pentru braşovenii cu venituri mici
Braşov: Bani de încălzire pentru braşovenii cu venituri mici

Ajutorul de încălzire se acordă celor al căror venit net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 de lei. Cererile pentru acordarea ajutoarelor se depun începând cu data de 1 octombrie. Dacă intervin modificări de venituri, acestea trebuie anunţate în termen de cinci zile.

CITEŞTE ŞI
Braşov: Disperaţi, braşovenii fac apel al preşedinte să aibă apă caldă


Ajutorul de încălzire se acordă din noiembrie până în martie inclusiv, iar cererile se pot depune pe tot parcursul sezonului rece. Acest ajutor nu se plăteşte însă retroactiv. Dosarul pentru acordarea lui trebuie să conţină o cerere, o declaraţie pe propria răspundere în care să fie trecute toate veniturile, inclusiv alocaţii, burse sau diferite indemnizaţii, o adeverinţă de salariu, cupon de pensie şi copie după cartea de identitate sau certificat de naştere. „Persoanele singure care se încălzesc cu energie termică în sistem centralizat beneficiază de o compensare mai mare cu 10% faţă de proporţiile stabilite pentru familii, iar cei care primesc ajutor social au o compensare de 100%“, a precizat Anca Gâţeiu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Braşov.

Ajutor în funcţie de venituri

Persoana care completează cererea de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei trebuie să fie proprietarul locuinţei sau titularul contractului de închiriere al acesteia. Un alt membru al familiei are nevoie de împuternicire. Formularele de cerere şi declaraţia pe proprie răspundere sunt puse la dispoziţia solicitanţilor de către furnizorul de energie termică şi cel de gaze naturale, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, dar şi la casieriile celor două instituţii furnizoare de servicii.
Ajutorul pentru încălzire se acordă diferenţiat, în funcţie de venitul mediu lunar pe membru de familie şi este cuprins între 19  şi 262 de lei lunar. Anul trecut, 23.000 de braşoveni au beneficiat de ajutorul pentru încălzire. Anul acesta reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov se aşteaptă la cel puţin 30.000 de cereri

Depunerea cererilor

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire, cererile trebuie depuse în perioada 1 – 23 octombrie la sediul CET de pe strada Parcul Mic nr. 23-25, de luni până vineri între orele 08.00 – 19.00  şi la sediul GDF SUEZ, de pe strada Bisericii Române nr. 107A, de luni până vineri între orele 16.00 - 19.30 . Mai multe informaţii obţineţi la numărul de telefon 0368/464081 interior 19 sau 15.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite