Braşov: Băncile şi casele de schimb valutar pun în pericol viaţa clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Băncile şi casele de schimb valutar pun în pericol viaţa clienţilor
Braşov: Băncile şi casele de schimb valutar pun în pericol viaţa clienţilor

Ultimul incident petrecut, vineri, la BRD, când un individ necunoscut a încercat să jefuiască banca cu un pistol cu bile conduc către o singură concluzie: viaţa clienţilor este pusă în pericol la orice oră, indiferent de pază şi supraveghere. De asta s-au convins şi poliţiştii, care de la începutul lunii iulie au verificat  peste 100 de unităţi bancare şi 20 de case de schimb valutar.

Oamenii legii au vrut să vadă dacă băncile şi casele de schimb şi-au remediat deficienţele constatate cu ocazia controalelor efectuate la începutul anului. În cazul a două case de schimb, oamenii legii vor informa BNR pentru că nu şi-au montat camere de supraveghere, mijloace de protecţie corespunzătoare, geamuri antiglonţ şi control acces.„În judeţul Braşov există 86 case de schimb valutar şi 215 unităţi bancare. Pâna în prezent au fost recontrolate toate casele de schimb, iar din cele 20, care au fost sanctionate  anterior şi li s-a pus în vedere să intre în legalitate, doar 2 nu s-au conformat in totalitate, urmând ca la finalizarea acţiunii, să fie informată BNR cu privire la acest aspect”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Agenţi de pază amendaţi de poliţişti

În ceea ce privesc neregulile constate la bănci, poliţiştii au remarcat că în mare parte acestea au fost remediate sau sunt în curs de remediere. Printre ele se numără poziţionarea ineficientă a camerelor de supraveghere, lipsa protecţiei fizice, la unele case de bani, precum şi folosirea necorespunzătoare de către angajaţi a caselor de bani cu sistemul temporizator. „S-au constatat nereguli privind activitatea agenţilor de pază, fapt pentru care au fost sancţionaţi 2 agenţi de pază cu câte 500 lei, conform prevederilor Legii 333/2003”, a mai precizat comisarul şef Liviu Naghi. Controalele se vor finaliza săptămâna viitoare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite