Braşov: Balastiere ilegale au schimbat cursul apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Balastiere ilegale au schimbat cursul apelor
Braşov: Balastiere ilegale au schimbat cursul apelor

Prefectul Ion Gonţea a cerut comisarului şef al Gărzii de Mediu Braşov, Ciprian Băncilă, ca până luni să-i fie prezentată o listă completă cu balastierele care funcţionează pe raza judeţului Braşov, aceasta fiindcă are informaţii că unele dintre ele nu au autorizaţiile în regulă.


Prefectul s-a arătat nemulţumit de faptul că aceste informaţii nu i-au fost furnizate, deşi le-a mai cerut. „Această problemă este foarte gravă la nivelul judeţului şi continuăm să o tratăm prea uşor. Există informaţii că multe balastiere funcţionează ilegal, iar unii proprietari cred că pot invoca ani de zile faptul că sunt în timpul procedurii de autorizare“, a susţinut prefectul Ion Gonţea.

Mai mult, subprefectul Emil Niţă a declarat că există unele cazuri în care s-au deviat albiile unor ape pentru a se creea spaţiile necesare funcţionării balastierelor.  În urmă cu câteva luni, acest subiect a mai fost în atenţia autorităţilor, aceasta după ce locuitorii din Budila au reclamat că una dintre cele cinci balastiere instalate de-a lungul pârâului Tărlung face escavaţii în albia cursului de apă şi că a fost poziţionată foarte aproape de casele lor. Reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii Braşov au mers atunci la faţa locului şi au descoperit că balastierele au fost autorizate ilegal de primăria din localitate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite