Băhăian, cercetat şi într-un dosar de înşelăciune şi fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Structura Centrală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals, care acţiona şi la Braşov.

Alături de Băhăian mai sunt cercetaţi alţi cinci complici. Grupul infracţional se folosea de acte false pentru a induce şi menţine în eroare opt societăţi comerciale din Capitală şi judeţele Braşov, Argeş şi Prahova. Celor cinci inculpaţi li se impută un prejudiciu în valoare de 700.000 de euro.

Inculpaţii determinau persoane cu o situaţie materială precară să preia societăţi comerciale, ca asociat unic şi administrator, administrarea în fapt fiind realizată însă de către liderii grupării.

După preluarea părţilor sociale erau deschise conturi la unităţi bancare de pe raza Municipiului Bucureşti şi erau semnate file CEC şi bilete la ordin, fără a exista disponibil în conturi, aceste mijloace de plată fiind folosite de către inculpaţi pentru a încheia contracte de leasing financiar ce aveau ca obiect autoturisme de lux şi pentru achiziţia de alte mărfuri de la diferiţi agenţi economici", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Băhăian mai este judecat în alte câteva dosare, fiind acuzat chiar şi de omor într-un caz în care l-ar fi asasinat pe unul dintre cei pe care i-a convins să devină administratori de firmă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite