Firmele avocatului acuzat că a comandat uciderea soţiei erau falimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Teodorescu a înfiinţat firma Segax Consulting SRL în anul 2002 având ca activitate conform clasificării CAEN activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, în 2007 firma Segax Consulting SRL a fost trecută pe numele soţiei, Violetei Teodorescu. Coincidenţă sau nu, în acelaşi an, avocatul a urmărit să intre în Baroul Braşov, fără examen, dar cererea i-a fost respinsă, fiind declarat incompatibil, din cauză că era patronul acestei firme.

Din acet motiv, Victor Teodorescu şi-a trecut firma pe numele soţiei, a cătui moarte avea să o comande ulterior, după cum susţin procurorii de la Parchetul general.

Practic, prin firma sa, avocatul oferea consultanţă juridică fapt asimilat de conducerea baroului cu prestarea de activităţi de avocatură fără drept. După ce a fost trimis la pliombare la Braşov, avocatul nu s-a lăsat şi, ulterior, a fost acceptat în Baroul Mehedinţi. Numai că, nici aici nu a făcut prea mulţi „purici" şi a fost dat afară pentru că nu şi-a plătit taxa la barou.

Firmă cu datorii pe numele soţiei

Victor Teodorescu a înfiinţat firma în anul 2002 având ca activitate conform clasificării CAEN activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, inluciv cele juridice.

Afacerea lui Teodorescu a fost înfloritoare până în 2007, când, brusc, de la profituri de 82.296 de lei în 2005, a ajuns pe zero. Acesta moment corespunde cu momentul în care Victor Teodorescu s-a hotărât să intre în Barou şi să treacă firma pe numele soţiei sale.

Practic, după 2007, când Violeta Teodorescu a devenit asociat unic al firmei, firma n-a mai putu fi redresată şi s-a dus de râpă. În 2008, pierderile au atins cota de 24.893 de lei.

Potrivit ultimului bilanţ depus de Teodorescu în anul 2009, la ANAF, avocatul împreună cu soţia sa aveau de achitat creanţe în valoare de 199.720 de lei şi datorii totale de 285.062 de lei. Firma avea pierderi de peste 90.000 de lei.

Şi-au plimbat părţile sociale de la unul la altul

În 5 decembrie 2007, firma era deţinută în mod egal (câte 100 de părţi sociale) de soţii Teodorescu. De la această dată, au decis scoaterea activităţii de consultanţă juridică din cadrul activităţilor firmei, pentru ca el să poată intra în Baroul Braşov (cu care s-a judecat pe această temă), dar a fost refuzat. Mai mult, el nu mai este admninistratorul firmei, ci soţia sa.

În data de 11 februarie 2008, din nou se modifică structura acţionariatului societăţii. De data aceasta, el cesionează toate părţile sociale soţiei sale, Violeta, care deţinea 200 de păţi a cîte 10 lei.  

Tot coincidenţă sau nu, în 31 martie 2011, la două zile după crimă, sediul social al societăţii, de pe strada Verii, din Braşov, a expirat. În contextul în care contractul de închiriere în baza căruia care îşi defăşura activitatea societatea nu a mai fost înnoit (deja la adresa respectivă funcţionează alte societăţi), Registrul Comerţului trebuie să declanşeze o serie de proceduri care se finalizează cu dizolvarea societăţii şi radierea acesteia.

REAL DEVELOPMENT, o altă afacere încâlcită

În 2006, Teodorescu era acţionar (5%) la firma de dezvoltare imobiliară Real Development SRL, care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţiona Segax Consulting SRL. În august 2009 a fost numit administrator al societăţii. Între timp firma a acumulat datorii uriaşe.

O altă coincidenţă este aceea că, fratele principalului suspect (Erwin Preşmereanu) care ar fi ucis-o pe Violeta Teodorescu, respectiv Traian George Preşmereanu, a fost asociat cu avocatul Virgil Teodorescu , in firma Real Development  SRL. La mijlocul lunii august a anului 2009, Victor Teodorescu i-a cedat lui Presmereanu actiunile detinute in firma şi a rpmas administrator. Când lucrurile au intrat în colaps, din punct de vedere financiar, în februarie 2010, Teodorescu şi-a dat demisia din fucnţia de administrator.

Mai mult, când compania a intrat în insolvenţă, el a trecut de partea creditorilor. „Din acel moment, el a devenit avocat atât al creditorilor externi, cât şi interni ai societăţii, care a intrat în insolvenţă. Când soţia sa a fost omorâtă, a renunţat la acest dosar", ne-a declarat Viorica Munteanu, lichidatorul judiciar implicat în acest caz.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite