Avocaţii braşoveni protestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de avocaţi din Baroul Braşov, care asigură asistenţă juridică din oficiu protestează după ce, de aproape trei luni, nu şi-au luat banii pentru serviciile prestate.

Vinovat de situaţia creată este Ministerul Justiţiei, care nu care nu a virat banii către Curtea de Apel şi Tribunal, care efectuează aceste plăţi şi în contul cărora trebuiau să intre în jur de 400.000 de lei pentru plata oficiilor restante. Ministerul Justiţiei a fost informat de situaţia de la Braşov şi a efectuat o plată parţială. „Ministerul Justiţiei a efectuat o plată care acoperă toate solicitările aferente până la data de 31 noiembrie 2011. Astăzi  s-au achitat aproximativ 200.000 de lei", a spus judecătoarea Cristina Berberc din cadrul Tribunalului Braşov.

Avocaţii sunt decişi să-şi continue protestele dacă nu-şi iau toţi banii. „Nu intrăm decât la cauzele urgente, cum sunt propunerile de arestare, menţinerea sau prelungirea măsurii arestării. În celelalte cauze, intrăm în sală, înştiinţăm instanţa că suntem prezenţi, dar nu prestăm activitate, iar cauzele se amână. Săptămâna viitoare, dacă nu ne vor vira sumele restante nu vom mai intra nici la cauzele urgente", a declarat avocatul Loredana Ghitiu. Niciunul dintre avocaţii protestatari nu a fost sancţionat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite