Braşov: Parcul Aventura, cea mai potrivită soluţie pentru a scăpa de caniculă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Parcul Aventura, cea mai potrivită soluţie pentru a scăpa de caniculă (GALERIE FOTO)
Braşov: Parcul Aventura, cea mai potrivită soluţie pentru a scăpa de caniculă (GALERIE FOTO)

Traseele de escaladă şi tirolienele au făcut deliciul a sute de persoane. În timp ce în parcul, unde se practică sporturi extreme, vin în fiecare weekend aproape o mie de persoane, ştrandul din vecinătate, modernizat şi inaugurat cu mare pompă anul trecut, stă cu lacătul pe porţi, nefăcând altceva decât să aducă pierderi însemnate la bugetul local. Vezi aici imagini cu traseele din Parcul Aventura.

Încă de la ora 10.00, de când s-au deschis porţile, Parcul Aventura a fost luat cu asalt de sute de braşoveni şi turişti. Dornici de distracţie, dar mai ales de adrenalină, undeva cât mai departe de arşiţa dogoritoare a soarelui şi zumzetul oraşului, oamenii au ales parcul de aventuri din cartierul Noua. Astfel, în jurul prânzului, locul de distracţie era arhiplin, iar cei care vroiau să intre nu aveau altă variantă decât să stea la coadă câteva zeci de minute pentru a prinde un echipament şi a intra pe un traseu.

Trasee pentru fiecare

„În medie, într-o zi de weekend sunt şi câte 400 de persoane. Avem de multe ori coadă pe toată aleea până la poartă. Şi acum, am rămas fără echipamente, chiar şi pentru cei mici, iar lumea îşi aşteaptă rândul nerăbdătoare”, ne-a declarat Dragoş Militaru, angajat al Parcului Aventura.
Parcul oferă 100 de jocuri împărţite în opt trasee de dificultăţi progresive. Braşovenii şi turiştii se pot da pe tiroliene, se pot căţăra sau sări, utilizând echipament de protecţie şi fiind supravegheaţi şi îndrumaţi de personal specializat. „Mi-am făcut un obicei să vin aici. E foarte fain, dar tot ce ştiu e că ziua următoare am o febră musculară de abia mai pot să mă mişc, dar nu renunţ aşa cu una, cu două”, ne-a spus Gabi Tudorache, student de 21 de ani din Braşov.

Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos şi alături de părinţi sau de supraveghetori au înaintat chiar şi pe traseul cu bulină roşie, care este catalogat de specialişti drept unul cu parcurs dificil. „Toţi cei care intră pe traseu sunt asiguraţi cu corzi şi noi suntem foarte atenţi ca întotdeauna să aibă centurile puse”, ne-a explicat angajatul parcului.

Ştrandul... abandonat

Cei care s-au gândit însă, ca după câteva ore de sport extrem să meargă să se bălăcească la ştrandul din vecinătate au avut o surpiză neplăcută. Aqua Parcul nu a fost deschis deloc publicului sezonul acesta, pe motiv că administratorii nu au obţinut toate avizele necesare funcţionării. „Din câte ştiu, nu obţinuseră avizul, fiindcă aveau unele probleme la instalaţii. Cred totuşi, că au şi o problemă internă, dar din câte am discutat cu proprietarii, ei au făcut o analiză a activităţii şi au constatat că mai mult cheltuie, decât câştigă. În plus, aveau mari probleme cu tinerii din cartier care încercau să intre fără să plătească”, a precizat primarul George Scripcaru. Acesta a uitat, probabil, că Primăria Braşov s-a asociat în această afacere şi ar fi trebuit să câştige 10% din încasări. Închiderea ştrandului nu face decât să aducă pagube bugetului local.

Vezi ce au spus autorităţile desprea situaţia de la "Aqua Park" în luna iunie şi cât de interesate sunt să ia vreo măsură.


Preţul distracţiei extreme

Pentru a se distra în Parcul Aventura, adulţii trebuie să plătească 33 lei, un elev/student 28 de lei, copiii, între 8 şi 11 ani, vor achita 23 de lei, cei mici, între 4 şi 7 ani, vor da 18 lei, iar grupurile mai mari de 10 persoane vor plăti 28 de lei.  Preţurile reprezintă închirierea materialului de securitate timp de trei ore.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite