Autorităţile braşovene au tratat cu spatele Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă în marile oraşe această zi istorică este sărbătorită cu fast, la Braşov, singurul lucru care aduce aminte de sărbătoare sunt steagurile montate pe stâlpi. Autorităţile au „uitat“ să mai organizeze vreun ceremonial militar sau o Horă a Unirii în Piaţa Sfatului.

Primăria şi Prefectura Braşov îşi pasează reciproc responsabilitatea pentru organizarea evenimentului. Reprezentantul Prefecturii Braşov, Dan Grădinaru, a precizat că pentru paradele din Focşani sau Iaşi s-au alocat fonduri guvernamentale, iar la Braşov, de organizarea evenimentului ar fi trebuit să se ocupe Primăria. În schimb, reprezentanţii municipalităţii spun că este o sărbătoare naţională, iar astfel de evenimente nu sunt organizate de autorităţile locale.

Reprezentanţii Primăriei au montat doar steagurile pe stâlpii din zona centrală.

Teoretic, de organizarea ceremoniilor la astfel de zile ar trebui să se ocupe reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică Prefectura Braşov. Anii trecuţi, Ziua Unirii era marcată printr-un marş al studenţilor din Memorandului până în Piaţa Sfatului, unde autorităţile şi cetăţenii jucau Hora Unirii şi aveau loc chiar şi spectacole folclorice.

Evenimentul este marcat însă, de elevii braşoveni, care organizează astăzi diferite spectacole în şcoli sau în unele instituţii de cultură.Nu în ultimul rând, profesorul preot Vasile Oltean va oficia astăzi de la ora 12.00 în Piaţa Unirii o slujbă cu ocazia acestui eveniment. El a invitat mai multe personalităţi şi autorităţi ale oraşului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite