Braşov: Autorităţile se consideră pregătite pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Autorităţile se consideră pregătite pentru deszăpezire
Braşov: Autorităţile se consideră pregătite pentru deszăpezire

Reprezentanţii autorităţilor locale spun că braşovenii nu au de ce să-şi facă grijă în ceea ce priveşte starea drumurilor în cazul în care va ninge zilele acestea, întrucât firmele de deszăpezire sunt pregătite să intervină la orice oră din zi sau din noapte.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că serviciul de deszăpezire din municipiu a fost concesionat unor firme private pe mai mulţi ani şi din această cauză nu s-au mai organizat alte licitaţii. El a precizat că utilajele pot interveni, oricând, la solicitarea edililor. „Şi ei au primit avertizarea meteorologilor, iar în cazul în care va ninge, vor interveni”, a punctat Toarcea.

De asemenea, Ioan Moldovan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, a spus că licitaţiile pentru acest serviciu au fost organizate şi utilajele sunt pregătite de lucru. „Totuşi, nu cred că va fi necesară intervenţia utilajelor, deoarece vremea a fost destul de caldă, iar zăpada nu se va depune. Probleme mai mari sunt primăvara. Noi oricum, suntem pregătiţi”, a explicat directorul.
Meteorologii au emis o avertizare de tip „cod galben” pentru intervalul 13 octombrie, ora 6.00 – 15 octombrie, ora 12.00. În această perioadă vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece. Precipitaţiile vor fi mixte, iar la munte vor predomina ninsorile.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite